illusztráció illusztráció

Hidegfront szakítja meg a melegedést

Szerdán visszahűl néhány fokot a levegő, de hétvégére 20 fok fölé megyünk.

A hét első felét esős, záporos, zivataros, hűvös idő tölti ki, a második felében nem áll útjába a melegedésnek front, és egyre kevesebb helyen fog esni.

Kedden még csak súrol minket nyugaton a hidegfront, ott már hűvösebb lesz, néhol 10 fok alatt maradnak a maximumok, míg délkeleten 21 fok lehet. Mit sem veszít szeszélyességéből az április, hiszen

eső, hó, zápor, zivatar mind lehet egy napon belül.

Reggelre egyre több helyen elered az eső a Dunántúl nyugati, északnyugati, északi részén. A Kőszegi-hegységben hó hullhat, a legmagasabb részeken akár néhány centi. Délután dél felől érkeznek záporok, többségében a Dunántúlra, ahol néhány zivatar sem kizárt. Keleten várható a legtöbb napsütés és a legkevesebb zápor. Élénk lesz az északkeleti, nyugaton északi szél és több helyen erős lökésekkel kísért.

Szerdára borongós idő köszönt ránk, már előtte éjjel dél felől országos öntözést hoz a hidegfront. Fokozatosan észak felé araszol a csapadéktömb, de napközben még beágyazott záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél felerősödik, helyenként viharos lehet. Nyugaton 6, keleten 16 fok lehet a csúcshőmérséklet. 

Csütörtöktől egyre több napsütés és kevesebb eső, zápor, zivatar valószínű, vasárnap száraz idő ígérkezik. A hét közepi néhány fokos visszaesést fokozatos melegedés követi, vasárnap akár 20-25 fokot mérhetünk.

illusztráció
Az AI-alapú ECMWF valószínűségi előrejelzése Budapestre az elmúlt 4 futásból

 

Borítókép: Micsuda András

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkba.

Szavazás

Várod a meleget?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés