Itt a kiadós eső

| 2017. augusztus 30. 11:11 | Frissítve:
Hidegfront érte el nyugat felől pénteken az országot, véget ér a nyári idő. Nagy eső érkezett, néhol 30-40 mm-nél is több.

A friss számítások szerint hétvégén összesen ennyi eső hullhat:

A közép-európai radaron jól látszott, ahogy a ma éjjel és vasárnap kiadós esőzést hozó csapadéktömb elérte az országot.

Közép-európai radar

Szombat délelőtt: Délutántól délnyugat felől kiterjedt csapadék érkeziett, főként középen esett nagy mennyiség, az ország középső harmadán 30-40 mm-nél is több.

Péntek délután: Nyugaton helyenként már csak 20-22 fokot mutattak a hőmérők, az Alföldön azonban még sokfelé 34-35 fokos kánikula tombolt.

Hőtérképünk péntek délután fél négykor

Kora délután a nyugati határt elérték az első zivatarok, megkezdődött a lehűlés.

Sopronba így érkezett az égi áldás:

A Szent Orsolya Gimnázium által működtetett webkameránk gyorsított felvétele

Előzmények

Hétvégén egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront érkezik, mely hétfőig vendégünk marad, így több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, feltámad a szél, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet, 

véget ér az igazi nyár.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Záporos, zivataros hétvége jön lehűléssel

Szombaton eleinte elszórtan, késő délutántól a délnyugat felől erősen megnövekvő felhőzetből már sokfelé kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani. A Dunától keletre a nyugati, délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatar idején erős, viharos lökések. Megkezdődik a lehűlés: a Dunántúlon már csak 19-25, a Dunától keletre még 26-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Mindenhol mérséklődik a felmelegedés, többfelé a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Hétfőn előreláthatólag folytatódik a szeles, keleten, északkeleten eleinte csapadékos idő, de nyugat felől már felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A tartósan felhős, eleinte esős keleti, északkeleti tájakon 20 fok alatt maradnak a maximumok, de máshol sem lesz melegebb 21-23 foknál. Beköszönt a kora ősz.

Borítókép: Garami Ágnes


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Indul a síszezon az Alpok gleccserein Egyre több olasz, osztrák és svájci gleccseren üzemelik be a lifteket és hóágyúkat, havazást is várnak a hónap végére.
  • Fagy és fagy között is van különbség A héten megérkezhetnek az idei ősz első talajmenti fagyjai. Mit takar azonban a talajmenti fagy? Miért nem vehető egy kalap alá a hagyományos értelemben vett faggyal?
  • Lehűlés után melegedés Lesz még 20 fok a lehűlés után, a hét végére, a jövő hét elejére visszajön a melegebb őszi idő.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak