Hó és zivatar is jöhet kedden

| 2020. január 26. 17:14 | Frissítve:
Frontokkal tarkított, változékony időszak veszi kezdetét, kedden északon hó is hullhat, délután, este délnyugaton pedig az ég dörrenhet meg.

A következő napokban már nem a hidegpárnáé lesz a főszerep, frontokkal tarkított, változékony, gyakran szeles idő köszönt be.

Kedden nyugat felől egy meleg-, majd délután egy hidegfront érkezik, így szinte az egész országban számítani kell csapadékra: ez a legtöbb helyen eső lesz, ugyanakkor az Északi-középhegység térségében ónos eső, havas eső, illetve hó is hullhat,

a magasabb hegycsúcsokon pár centis hóréteg is kialakulhat.

Itt lesz hidegebb, helyenként alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Délnyugaton eközben 10-12 fokig is melegedhet a levegő, ugyanakkor késő délután, este felé, ahogy a hidegfront megérkezik, labilizálódik a légkör, így az eső mellett a záporos csapadék válik jellemzővé, 

helyenként az ég is megdörrenhet.

A déli-délnyugati szél élénk, erős lesz, majd délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, főként a frontvonal mentén viharossá fokozódik. Ekkor már a Dunántúlon is keveredhetnek hópelyhek az esőbe.

Szerdán is változékony, gyakran szeles idő várható, többfelé záporokkal, hózáporokkal. Nem lesz viszont hideg, délután 3-8 fokot mérhetünk.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |