Hó, havas eső, eső

| 2009. november 4. 10:01 | Frissítve:
Egy mediterrán ciklon hatására kedden a Dunántúl néhány településén átmenetileg lepelhó is kialakult. Keleten kellemesebb idő uralkodott.

Az elmúlt napok időjárását a középpontjával a Földközi-tenger térségében mozgó mediterrán ciklon alakította, melynek áthelyeződése Közép-Európa légnyomástérképén is szépen figyelemmel követhető volt.

A Dunántúlon a csapadék szinte minden halmazállapota megjelent a keddi nap folyamán: esőről, havas esőről, havazásról egyaránt érkeztek észlelések. A Kisalföldön az élénk szelet időnként erős lökések is kísérték.

Míg az ország nyugati felén csapadékos, szeles időjárás uralkodott, és a maximum-hőmérsékletek mindössze 2-3°C körül alakultak, addig keleten 6-8°C-ot mutattak a hőmérők a legmelegebb órákban, itt időnként még a Nap is előbújt a felhők mögül.

A Mecsek-hegység északkeleti lábánál található Váralján készült a fenti fénykép (lásd jobbra), ott átmenetileg néhány mm hó is megmaradt.

A Bakony fővárosának is nevezett Zircen lepelhó alakult ki (lásd balra), míg a Bakony magasabb területein 1-2 cm magmaradó hó hullott, ez a hajagi webkamerán is szépen látszik.

Érdemes lesz figyelni ma is, nyugaton, északnyugaton ugyanis egyre többfelé ered el az eső, mely havas esőbe, a Dunántúl magasabban fekvő területein átmenetileg havazásba is átválthat.

Továbbra is várjuk Észlelőink fényképeit, hozzászólásait! Köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |