Hó nélkül maradunk szenteste

| 2014. december 18. 11:49 | Frissítve:

A fehér karácsony minden jel szerint sajnos idén is elmarad, szenteste napján 10-12 fokot is mérhetünk.

Igaz, még egy hét van karácsonyig, most már azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy sajnos idén is hó nélkül köszönt ránk az ünnep. Hidegnek, télnek nyoma sem lesz, szenteste délutánján kora tavaszias hangulatú időben lehet részünk.

Jobbra: Cseke László fotója Kisvárdáról, köszönjük!

A hétvégén érkező hidegfront gyorsan átvonul térségünk fölött, mögötte a jövő hét elején nyugat felől erős, főként északkeleten olykor viharos nyugati, délnyugati szél kíséretében ismét enyhe, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek érkeznek fölénk, így karácsony közeledtével is enyhe marad az idő. Havazás továbbra sem valószínű, a csapadék - mely inkább az északi, északkeleti tájakon lehet jellemző a hét első napjaiban - mindenhol eső formájában érkezik majd. 

Kora tavaszias hangulatú idő 24-én

Szenteste napján hazánk nagy részén akár hosszabb időszakokra is kisüthet a Nap, és az enyhe hajnalt követően délutánra a legtöbb helyen 10-12 fok köré melegedhet a levegő, kora tavaszias hangulatban köszönt ránk tehát az ünnep.

Balra: Samsung1984 fotója Debrecen főteréről, köszönjük!

A legfrissebb számítások szerint  a karácsonyi ünnepek idején lehűlés veheti kezdetét, de ennek kimenetele még meglehetősen bizonytalan.

A számítógépes modellkimenetek eredményeinek függvényében cikkünket frissítjük.

Minden kedves olvasónknak meghitt, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!
Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Erős fagyokkal köszönt be a tél Erős fagyokat is hozhatnak december első éjszakái a derült, vastagabb hóval borított tájakon.
  • Amatőr numerikus modell Egyedülálló fejlesztésbe kezdtünk: numerikus előrejelzést futtatunk az észlelésekből.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak