Hőhullám Angliában

| 2013. július 16. 13:06 | Frissítve:
Hőhullám tombol az Egyesült Királyság nagy részén, a szokatlanul meleg idő a jövő hét közepéig is kitarthat.

Szombaton az idei év eddigi legmelegebb napja volt Angliában, a Heathrow repülőtéren 31,4°C-ot mértek. A vasúti pályák magas hőmérséklete miatt sebességkorlátozást vezettek be a vasúti forgalomban, valamint néhány járat nem közlekedik. Vasárnap az M25-ös autóút egy részén az aszfalt is megolvadt. Hétfőn is 30°C körül alakult a legmagasabb hőmérséklet, de ezen a napon már Skóciában és Észak-Írországban helyenként megjelentek felhők az égen, elszórtan pedig kisebb mértékű csapadékhullás volt tapasztalható.

Az előrejelzések szerint a hőhullám tovább folytatódik Anglia jelentős részén legalább a következő hét közepéig. Az elmúlt héten is a sokéves átlag felett alakult a hőmérséklet a királyságban. Walesben az idei év eddigi legmelegebb napja szombat volt, akkor 30,2°C-ot mutattak a hőmérők Llysdinamban. Észak-Írországban július 8-án volt a legmelegebb, Edelfelben ezen a napon 29,9°C volt a napi maximum-hőmérséklet, a skóciai Strathallen repülőterén pedig 28,7°C-ot regisztráltak július 9-én. A helyi meteorológiai szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki (Angliában négy fokozatú a skála) a hőség miatt Anglia középső, keleti és délkeleti területeire, valamint Londonra.

A hőség miatt Skóciában 500 holdnyi terület égett le. A hétvégén tartandó fesztiválon is 26°C feletti maximum-hőmérsékletre számítanak. Az időjárás miatt azonban az átlagoshoz képest többen fordultak orvoshoz. A kisgyerekeket, az időseket és a tartós betegeket nagyon megviseli a hőség, fokozódhatnak a szív- és légzési problémákkal élők panaszai. A nagyon meleg időben a dehidratáció és a hőguta jelenti a legnagyobb veszélyt.

Forrás: BBC


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |