illusztráció illusztráció

Holnap reggel mérhetjük az idei ősz első mínuszait

Az Északi-középhegység hidegre érzékeny völgyeiben, valamint helyenként északkeleten csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

Hétfőn a rövidebb napos időszakok után délután észak felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki kisebb eső, zápor. A déli-délnyugati, majd a nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 11 és 24 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten lehet a leghűvösebb. Ugyanakkor hétfőn lehet az ősz első olyan hajnalra,

mikor helyenként fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.

Talajmenti fagyra, gyenge fagyra elsősorban az Északi-középhegység hidegre érzékeny völgyeiben, valamint helyenként északkeleten van esély, ahol az éjszaka folyamán kevésbé lesz felhős az ég, valamint a légmozgás is legyengül.

illusztráció
Hideg reggel | Fotó: Kocka55

Kedden már többfelé találkozhatunk naposabb tájakkal, de helyenként a Dunántúlon és a középső országrészben előfordulhat még futó zápor. Néhol élénk lehet az északnyugati szél. Az északi völgyekben és északkeleten ismét meglehetősen hűvös lesz a reggel, de várhatóan szinte mindenhol 0 fok felett marad a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 14 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön sehol sem lesz szükség az esernyőkre, bár a hajnalok helyenként párásak, ködösek lehetnek. Mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Szerdán 18-26, csütörtökön 21-28 fokot mutathatnak délután a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Ivanmari (Veresegyház)

Szavazás

Örülsz a hűvösebb időnek?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés