Szerdától hőségriadó

| 2013. július 23. 11:03 | Frissítve:
Szerdán 0 órától péntek 24 óráig másodfokú hőségriadót rendeltek el. Tilos tüzet gyújtani. Vasárnap és hétfőn lesz a legmelegebb.

Az országos tisztifőorvos mától péntek éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el.

A riadót a várható napi középhőmérséklet, azaz az éjjel 2-kor, reggel 8-kor, délután 2-kor és este 8-kor mért hőmérsékletek átlaga alapján rendelik el. 25 fokos középhőmérséklet felett másodfokú, 27 fokos középhőmérséklet felett harmadfokú intézkedés lép életbe.

A kánikula a következő napokban tovább fokozódik, a hétvégén 38 fok is lehet. Várhatóan vasárnap és hétfőn lesz a legmelegebb, a déli országrészben 38-40 fok is lehet.

A Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőtől tűzgyújtási tilalmat rendelt el, ugyanis a csapadékmentes időjárás és a kánikulai meleg miatt fokozódik a tűzveszély. Ezért az erdőkre, a fásításokra, valamint ezek határától 200 méteren belül eső területekre július 22-étől átmeneti időszakra általános tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe. Az előbb említett területeken található kijelölt tűzrakó helyeken, az utak, vasutak menti fásításokban is tilos  tüzet gyújtani, továbbá megtiltották a gaz- és parlagégetést is. Senki se dobja el az égő cigarettát, győződjünk meg róla, hogy megfelelő módon el lett-e oltva. A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

Élő hőmérsékletek hőtérképünkön!

Lehetőleg kerüljük a tűző Napot 10 és 16 óra között, ne napozzunk ilyenkor! Fogyasszunk sok folyadékot, mellőzzük a megterhelő fizikai munkát.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |