Horgászoknak

| 2013. március 6. 16:18 | Frissítve:

Legújabb fejlesztésünkkel a horgászoknak kedveskedünk. Kapásindex, holdfázis, várható időjárás egy helyen.

Hosszú ideje készülő fejlesztésünk első állomásaként egy új tematikus oldalt vezetünk be a mai napon: méghozzá horgász aloldalunkat. A MOHOSZ adatai szerint több mint 300 ezer regisztrált horgász kíváncsi napról napra a várható fogási esélyekre, illetve időjárásra. A horgászegyesületek száma is meghaladja az ezret - összességében tehát nyugodtan állíthatjuk, hogy a pecázás ott szerepel a legnépszerűbb szabadidős tevékenységek között.

Horgász aloldalunkat tehát nekik ajánlanánk, hiszen itt információt kaphatnak az aktuális és várható időjárási információk mellett az adott napra vonatkozó kapásindexről is: ez talán segítséget nyújthat kora hajnalokon, hogy érdemes-e óriási csomagjainkkal kivonulni pecázni a tópartra. A kapásindexet több tényező, így a várható időjárási paraméterek, valamint a holdfázis figyelembe vételével számítjuk ki.

Kiegészítő információként feltüntetjük még a halak éhségét megfigyelések szerint szintén befolyásoló légnyomás-változást, továbbá a holdfázisokat, a hold- és napkelte, valamint hold- és napnyugta pontos időpontjait és az éppen horgászati tilalom alá eső halak típusait is.

A későbbiekben örömmel várjuk észlelőink, olvasóink horgászással, pecázással kapcsolatos felvételeit is, akik szeretnék az aloldal hangulatképében viszontlátni azt a fogásukat, amikre a legbüszkébbek vagy épp a pecázás alatt megörökített, lemenőben lévő napkorongot, azok feltölthetik fotóikat a Képtárunkban megtalálható Horgászat c. mappába.

A horgászattal kapcsolatos, legfrissebb információkat szakmai partnerünk, a www.facebook.com/fhmag  oldalán találhatják meg.

Ahogyan mindig, ezúton is várjuk olvasóink javaslatait, észrevételeit! Köszönjük!
Kapcsolódó hírek

  • Fishing&Hunting Magazin Az Időkép együttműkődésbe kezdett a hazai horgászok, vadászok jeles képviselőivel. Ízelítő a márciusi számból.
  • Erős hidegfront jön szerdán Négy nap alatt három hidegfront érinti térségünket, közülük a szerdai lehet a legerősebb, mely viharos szelet hozhat magával.
  • Hétvégére visszatér a meleg Nem tart sokáig a szerdán érkező hidegfront hatása, péntektől erős déli-délnyugati áramlással meleg levegő érkezik, hétvégén sokfelé meghaladhatjuk a 20 fokot.
  • Irizáló felhők a nyugati égbolton A Dunántúlon vasárnap szakadozottabb volt a felhőzet, nyugaton irizáló felhők is megjelentek az égen.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak