Hóvihar Szörny

| 2010. december 31. 0:00 | Frissítve:
Karácsonykor komoly havazás zúdult a Kanada nyugati részére, 2 nap alatt néhol 250 cm friss hó esett.

http://sitv.hu/upload/images/new_york_hovihar1.jpgKarácsonykor komoly havazás zúdult a Kanada nyugati részén található Vancouver-szigetre: 48 óra leforgása alatt 250 centiméter friss hó esett, így több mint 500 cm vastagra hízott a hótakaró, amely valószínűleg jelenleg a legnagyobb síterepen mért értéknek számít a világon - írtja a sielok.hu. A kaliforniai Mammoth-hegységben december 17 és 20 között, négy nap alatt 473 centiméter hó hullott le.

Az amerikai újságok Hóvihar Szörnynek nevezték el az ország északkeleti részén tomboló vihart - olvashatjuk a SíTv honlapján. New York központi része úgy nézett ki, mintha a Coloradóban, a Sziklás-hegységben lenne az ember. A parkokban szokás szerint megjelentek a sífutók.

http://sitv.hu/upload/images/hirek_thumb2/new_york_hovihar275.jpg

Teljesen megbénult a közúti forgalom, autók és buszok akadtak el a belvárosi utcákban. A repülőtereket természetesen lezárták, ami óriási káoszt okozott a Karácsony utáni zsúfolt órákban. New Yorkban 2400 munkás takarította a havat az utcákról, a polgármester arra kérte az embereket, hogy aki tud maradjon otthon, illetve hosszabbítsa meg a karácsonyi szabadságát és még ne térjen vissza a városba.

A keleti partvidék síterepei természetesen örültek a havazásnak. Hiába kezdődött korán, már november végén a szezon, eddig inkább csak a hóágyúkban bízhattak az Atlanti-partvidékhez közel fekvő síterepek, természetes hó alig esett. Most bepótolta a természet a lemaradást, hiszen 60 és 100 centi közötti friss havat jelentett szinte az összes síterep.

A hazai hóhelyzetről itt tájékozódhatnak >>

Forrás: Sielok.hu, SíTV, Reuters, AP


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |