illusztráció illusztráció

Tavaszi ballon-repüléseink

Az ünnepi hétvégén is színes léggömböket bocsátottunk fel az égbe. 3 repülés HD képekkel és VR videókkal - frissítve!

Amikor Húsvét hétvégén néhány órára felragyogott a nap és kitisztult az ég, kaptunk az alkalmon, ismét felkaptunk néhány héliumos palackot (köszönet a Messer Hungarogáz Kft.-nek), és igyekeztünk a tavasz színeit minél többféle módon és szögből megörökíteni. Ezen kívül további három olyan felbocsátásunk volt az ünnepeket megelőző héten, amikor a meteorológiai műszerek mellett kamera is volt a fedélzeten; ezen repülések anyagaiból válogattunk most érdeklődő nézőink, észlelőink számára.

Különlegesség, hogy a Húsvét hétvégén felbocsátásra került ballonon - hazánkban vélhetően elsőként - teljes gömbpanorámás, VR kamerát is sikerült elhelyeznünk, amivel egészen különleges perspektívából és szemszögekből követhettük nyomon a repülést.

Az első néhány videó csak játék a perspektívákkal és vetületekkel, néhány kiragadott részlettel - ezekben láthatjuk az eget és az erdőket, a Balatont és a kikötőket normál, és "kifordított" világegyetem nézetben. Jó szórakozást kívánunk!

Figyelem, csak az utolsó két videó interaktív! (azokban nézegethetünk szadadon bármely irányban  -sajnos azonban vetített felbontásuk kisebb, mint a teljes gömbvetületeké). 

De előbb, az indítás nehézségei, különleges perspektívákból -

Félúton - a part (Balatonfüred) fölé érve

Át a tó fölött és Siófok fölé emelkedve -

A következő két videót irányíthatjuk, nézhetünk fel, le, jobra és balra - bármerre!

Interaktív videó (1) - VR szemüveg hiányában használjuk az egeret (kattintással fel-le nézve, vagy körbefordulva). Ha felfelé nézünk, a ballont és a műszereket, valamint GPS jeladókat tartalmazó hungarocell gömböt láthatjuk, míg ha lefelé, akkor láthatjuk, ahogy beúszik alánk a Balaton partja, Balatonfüred, majd Siófok, és persze a vizen árnyékot vető felhők.

Interaktív videó (2) - A VR videókban virtuális valóság szemüveggel, vagy simán az egérrel (kattint-és-elforgat) módszerrel lehet körbenézni, igaz, a nagy szél miatt a ballon egyébként is forgott és himbálódzott, de a technológia már rendelkezésre áll - és csak egyre jobb lesz.

A ballon útvonala- (tényleges földet érés Szbadsállás és Kerekegyháza között)

Két korábbi felbocsátásunk néhány szép fotója (A Húsvétot megelőző 1 hét során) -

Fotó és videók a lenti képeket készítő ballon indulásáról - 

A panoráma-kamerát hordozó ballon mintegy 200 km repülés után a Balatonfüred feletti erdőkből majdnem Kecskemétig repült, egy tanyán hullott le békésen a fűbe - 

Reméljük, tetszettek a képek és a videók, jövőre igyekszünk valódi 4K felbontású panoráma kamerákat beszerezni a jelenlegi, "játék" HD gömbkamera mellé - de ízelítőnek talán elég lehet ennyi is. A felbocsájtáshoz szükséges héliumért köszönet a Messer Hungarogáz Kft.-nek!

Várjuk nézőink véleményét, észrevételeit - köszönjük!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés