illusztráció illusztráció

Tavaszi ballon-repüléseink

Az ünnepi hétvégén is színes léggömböket bocsátottunk fel az égbe. 3 repülés HD képekkel és VR videókkal - frissítve!

illusztrációAmikor Húsvét hétvégén néhány órára felragyogott a nap és kitisztult az ég, kaptunk az alkalmon, ismét felkaptunk néhány héliumos palackot (köszönet a Messer Hungarogáz Kft.-nek), és igyekeztünk a tavasz színeit minél többféle módon és szögből megörökíteni. Ezen kívül további három olyan felbocsátásunk volt az ünnepeket megelőző héten, amikor a meteorológiai műszerek mellett kamera is volt a fedélzeten; ezen repülések anyagaiból válogattunk most érdeklődő nézőink, észlelőink számára.

Különlegesség, hogy a Húsvét hétvégén felbocsátásra került ballonon - hazánkban vélhetően elsőként - teljes gömbpanorámás, VR kamerát is sikerült elhelyeznünk, amivel egészen különleges perspektívából és szemszögekből követhettük nyomon a repülést.

illusztráció

Az első néhány videó csak játék a perspektívákkal és vetületekkel, néhány kiragadott részlettel - ezekben láthatjuk az eget és az erdőket, a Balatont és a kikötőket normál, és "kifordított" világegyetem nézetben. Jó szórakozást kívánunk!

illusztráció

Figyelem, csak az utolsó két videó interaktív! (azokban nézegethetünk szadadon bármely irányban  -sajnos azonban vetített felbontásuk kisebb, mint a teljes gömbvetületeké). 

De előbb, az indítás nehézségei, különleges perspektívákból -

illusztráció