illusztráció illusztráció

Húsvéti lehűlés

Szeles, változékony, az átlagosnál hűvösebb napok jönnek, a hétvégéig a hegyekben havas eső, hó is lehet.

Nem indított túl kellemes idővel a hét, a hétfői hidegfrontot kedden este máris egy újabb követte, napközben is szeszélyes, záporokkal tűzdelt időben volt részünk. A magasabb hegyeinkben többfelé havazás is előfordult.

Húsvéti lehűlés, reggeli fagyokkal

A hét közepétől hűvösebb idő köszöntött be, a fölénk áramló hidegebb légtömegeknek köszönhetően péntekre egyre nagyobb területen térnek vissza a reggeli fagyok és Húsvét hétvégéjén már napközben sem fog 10 fok fölé emelkedni a hőmérséklet. Kisebb szünetekkel szinte egész héten szeles időben lesz részünk, nem lesznek ritkák a viharos lökések.

Hétvégén a hegyekben hó is eshet

illusztráció

2012-ben is havazott a Mátrában Húsvétkor (Sőreg Ádám fotója, köszönjük!)

A hétvégi időjárásba még egy mediterrán ciklon is beleszólhat, egyelőre úgy tűnik, többfelé várható majd eső, zápor, de a hegyekben és a magasabban fekvő területeken havas eső, hó is eshet.

Húsvéthétfő sem ígérkezik túl melegnek, emiatt javasoljuk, hogy hideg vizes vödör helyett inkább a kölnihez nyúljanak idén a locsolók.

Nagyobb havazás jöhet az Alpokba és a Tátrába is

"Már most támad a tél az Alpok nyugati részén és ez még csak előszele annak, ami ránk vár a héten. A Francia-Alpokban ma reggelre sok helyen 30-50 cm hó hullott, és a havazás a héten is folytatódni fog a magasabb régiókban. 

Bár még majdnem egy hét van hétfőig, a svájci meteorológusok 40-60 cm havat várnak húsvéthétfőre, ennek a javát a hétvégére időzítve. Ezúttal az Alpok északi oldalán található régiók kapják a legtöbb havat "- írja a 
Síelők.hu.

Fent: Alpe d'Huez - fotó: Síelők.hu

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés