Szeles, záporos hétvége

| 2015. június 18. 12:16 | Frissítve:
Ma sem lesz az a kimondott strandidő, kicsit szeles, záporos idő várható. Szombaton délután néhol jég is esett.

Edelényből szemlélve (15:40): Lukácsik Csaba panorámaképe, köszönjük!

Zalaegerszegre így érkezett a vihar (15:20): Éva észlelőnk felvétele kora délutánról, köszönjük. A mai napon az ország más részein eddig nem voltak látványos felhőzettel érkező zivatarok.

Apró szemű jég is esett (szombat, 15:00): Az északkeleti-keleti országrészben, valamint a Dunántúl nyugati felén alakultak ki a déli óráktól kezdődően zivatarok, melyekből egy-egy helyen jégeső is hullott. Sajószentpéteren és Szalafőn is apró szemű jegek potyogtak az égből, köszönjük a fotókat Endrének és Cseriportának!

 

Nem lesz strandidő

Szombaton is gyakori lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, többfelé kell számítani záporok kialakulására, helyenként esetleg egy-egy zivatar sem kizárt. Élénk, olykor erős lesz továbbra is az északnyugati szél. Hűvös lesz a hajnal, a nyugati, délnyugati tájainkon, valamint középhegységeink völgyeiben 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten várható a legmelegebb, nyugati, északnyugati és északi tájainkon pedig a hűvösebb idő.

Zivatarok is lehetnek

Vasárnap sem lesz strandidőben részünk, a Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, ezzel a szemben a Dunától keletre többfelé várható  zápor, és a jelenlegi számítások szerint a Budapest-Szeged vonaltól keletre, északkeletre többfelé az ég is megdörrenhet. Tovább folytatódik a szeles idő az ország nagy részén, élénk, időnként erős északnyugati széllökésekre továbbra is számítani kell. Ismét hűvös lesz a hajnal, többfelé is 10 fok közelébe, illetve 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 18-24 fokot mérhetünk.

Hétfőn javul az idő

Hétfőn már csak elszórtan lehetnek záporok, és melegedni fog az idő, kedden helyenként már ismét mérhetünk 28-29 fok körüli maximumokat, de délután újabb hidegfront érkezhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |