illusztráció illusztráció

Szeles, záporos hétvége

Ma sem lesz az a kimondott strandidő, kicsit szeles, záporos idő várható. Szombaton délután néhol jég is esett.

Edelényből szemlélve (15:40): Lukácsik Csaba panorámaképe, köszönjük!

Zalaegerszegre így érkezett a vihar (15:20): Éva észlelőnk felvétele kora délutánról, köszönjük. A mai napon az ország más részein eddig nem voltak látványos felhőzettel érkező zivatarok.

illusztráció

Apró szemű jég is esett (szombat, 15:00): Az északkeleti-keleti országrészben, valamint a Dunántúl nyugati felén alakultak ki a déli óráktól kezdődően zivatarok, melyekből egy-egy helyen jégeső is hullott. Sajószentpéteren és Szalafőn is apró szemű jegek potyogtak az égből, köszönjük a fotókat Endrének és Cseriportának!

illusztráció 

illusztráció

Nem lesz strandidő

Szombaton is gyakori lesz az erőteljes gomolyfelhő-képződés, többfelé kell számítani záporok kialakulására, helyenként esetleg egy-egy zivatar sem kizárt. Élénk, olykor erős lesz továbbra is az északnyugati szél. Hűvös lesz a hajnal, a nyugati, délnyugati tájainkon, valamint középhegységeink völgyeiben 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 18 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten várható a legmelegebb, nyugati, északnyugati és északi tájainkon pedig a hűvösebb idő.

illusztráció

Zivatarok is lehetnek

Vasárnap sem lesz strandidőben részünk, a Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor, ezzel a szemben a Dunától keletre többfelé várható  zápor, és a jelenlegi számítások szerint a Budapest-Szeged vonaltól keletre, északkeletre többfelé az ég is megdörrenhet. Tovább folytatódik a szeles idő az ország nagy részén, élénk, időnként erős északnyugati széllökésekre továbbra is számítani kell. Ismét hűvös lesz a hajnal, többfelé is 10 fok közelébe, illetve 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 18-24 fokot mérhetünk.

Hétfőn javul az idő

Hétfőn már csak elszórtan lehetnek záporok, és melegedni fog az idő, kedden helyenként már ismét mérhetünk 28-29 fok körüli maximumokat, de délután újabb hidegfront érkezhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés