Hűvösebb napok, hajnali fagyok

| 2016. február 24. 23:41 | Frissítve:
Csütörtöktől többfelé ismét fagyos lesz a hajnal és a nappali felmelegedés is gyengül kissé.

A hét második felében a minimum-hőmérsékletek többfelé süllyednek fagypontig vagy néhány fokkal fagypont alá és a nappali felmelegedés is gyengül kissé, általában 5 és 10 fok közötti maximumokat mérhetünk majd.

5-10 fok körüli maximumok

Igazi, zord téli idő ugyanakkor nem köszönt be, a csapadék továbbra is eső, zápor formájában érkezik és a hét utolsó napjára a 10 fok feletti maximumok is visszatérnek, 16-17 fok is lehet vasárnap.

Pénteken még az ország déli és keleti felén számíthatunk esőre, de napközben egyre kevesebb helyen várható csapadék és északnyugat felől már elkezd felszakadozni a felhőzet. Főként a Dunántúlon lesz élénk az északias szél, de estére gyengül. Szombaton szintén a Dunántúlon élénkül fel a légmozgás, a Kisalföldön erős lökések is lehetnek. A változóan felhős-napos időben ezen a napon inkább csak a délután második felétől alakulhat ki délnyugat felől kisebb eső. A hőmérséklet délutánonként 5-10 fok között alakul. 

Vasárnap száraz, de túlnyomóan felhős és szeles időre van kilátás. Fagypont alá hajnalra már csupán az Északi-középhegységben csökken a hőmérséklet, délután pedig a déli, délkeleti tájakon akár 16-17 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, az ország északi felén 10-14 fok valószínű.

Vasárnap 16-17 fok is lehet

Hétfőn az enyhe időben zápor, akár zivatar is kialakulhat.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |