Idén már nem hógolyózunk

| 2013. december 27. 14:29 | Frissítve:
Folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, szilveszterre sem borul fehérbe az ország.

Az év utolsó napjaiban is enyhe időben lesz részünk, a hétvégén ismét mérhetünk 10 fok körüli, helyenként ezt meghaladó értékeket délutánonként. Szombaton reggelre többfelé pára, köd képződik, majd délelőtt nyugaton, északnyugaton megerősödik a déli, délkeleti szél, és Sopron térségében egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Változóan felhős-napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Vasárnap reggelre elsősorban az északi völgyekben válhat párássá, ködössé az idő.

Vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően északira, északnyugatira fordul a szél, helyenként megélénkül a Dunántúlon, majd hétfőre az ország nyugati felében és a Zemplénben megerősödik. A fronttal együtt vasárnap délután nyugat felől csapadék is érkezik, főként eső várható, de hétfőn a Dunántúlon és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, a magasabb tájakon gyenge havazás is előfordulhat, viszont összefüggő hóréteg kialakulására nem számíthatunk. A hét első napján nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, kedden pedig többfelé megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

Bár pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, az év utolsó két napján így is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő. Kedd hajnalban többfelé gyengén fagyhat, viszont mind hétfőn, mind kedden 5-6°C köré melegszik délutánra a levegő. A következő év első napján sem várható lényegi változás, többfelé erősen felhős időre van kilátás, hajnalban helyenként gyengén fagyhat, napközben pedig 4-5°C köré melegedhet a levegő. Szilveszter és az új év hajnalára északon és nyugaton helyenként pára- és ködfoltok kialakulhatnak.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |