Időfordító vasárnap

| 2011. június 18. 17:44 | Frissítve:
Szombaton este hidegfront éri el hazánkat, vasárnapra jó 10 fokkal visszaesnek a hőmérsékletek.

http://dailyproof.net/A szombati napra még hőségriadó volt kiadva az Alföld térségére (a csúcshőmérsékletek az ország délkeleti harmadán a 32-33 fokot is elérték), vasárnap viszont sokkal lehangolóbb és hűvösebb időre számíthatunk - nem járnak jól tehát azok, akik ezt a hétvégét  választották a balatoni nyaralásra. 

Szombaton az esti óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet - a front várhatóan 8 óra környékén éri el az északnyugati határt - és egyre többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúlon helyenként hevesebb viharok is lehetnek. A front mentén feltámad a szél, a nyugati országrészben viharos széllökések is előfordulhatnak.
 
Vasárnap reggel az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar és napközben sem várható számottevő változás: szeles marad az idő, eleinte sokfelé, délután főként keleten valószínű további eső, zápor, helyenként zivatar. A délelőtti órákban még keleten, északkeleten várható némi napsütés, délutáni pedig a Dunántúlon elkezd felszakadozni a felhőzet.
Jelentősen, jó 10 fokkal visszaesnek a csúcshőmérsékletek: 16 és 21°C közötti értékekre van kilátás, keleten-délkeleten lesz ennél melegebb.
 
A hétfőre virradó éjszaka során országszerte csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, reggelre az ország részén kevés felhőre, derült időre számíthatunk. 

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |