illusztráció illusztráció

Így érkezik a front

Nagy hőmérsékleti kontrasztot, többfelé kiadós csapadékot, a középső és keleti tájakra heves zivatarokat hoz.

Mint arról már beszámoltunk, a hétvége időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja, így izgalmakban bőven lesz részünk.

A front nagy hőmérsékleti kontrasztot idéz majd elő, a Dunántúlon ősziesre fordul az idő, ezzel szemben keleten szombaton még kitart a meleg, nyári idő, itt csak vasárnapra mérséklődik átmenetileg a nappali felmelegedés.

Zivatarok, sőt zivatarrendszerrek, szupercellák jöhetnek

Az ország nagy részére kiadós csapadék is érkezik. A nyugati tájakra leginkább eső, záporok formájában, de egy-egy zivatar éjszaka, illetve hajnalban itt sem zárható ki. Szombat délelőtt aztán a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhatnak ki az eső mellett beágyazott záporok, zivatarok. Délutántól viszont nagyjából a Nagykanizsa-Veszprém-Tatabánya vonaltól keletre már heves záporok, zivatarok érkeznek. Zivatarrendszerek, szupercellák kialakulására is jó esély van.

illusztráció
Szombaton is lehet részünk hasonló látványban | Fotó: Ancika0811

A nyugati országrészbe szombat hajnalban érkezik a front, majd reggel, délelőtt már a középső tájakon is szükség lehet az esernyőkre. Keleten, délkeleten még hosszabb napos időszakok lehetnek, délkeleten, a Viharsarokban akár 33-34 fok is lehet, ide majd a késő délutáni, esti órákban érkeznek a záporok, zivatarok. Lássuk térképen, mikor és milyen formában érkezik a front:

illusztráció

Ez a hullámzó hidegfront még vasárnap is többfelé okozhat esőt, záport, zivatart, majd hétfőre elhagyja térségünket, visszatér az átlagoshoz képest több fokkal melegebb, késő nyári jellegű időjárás.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Ancika0811

Szavazás

Számítasz viharra?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés