Így készíts jégbuborékot, jó móka lesz!
Ideálisak az időjárási körülmények, szélcsendes, erősen fagyos az idő, már csak türelem kell.
Ahogyan már korábbi cikkünkben kifejtettük, az év, sőt az idei tél eddigi leghidegebb éjszakáját tudhatjuk magunk mögött: sokfelé -10 fok alá hűlt a levegő, de Nyírteleken majdnem -14 fokot mértünk.
A rendkívül hideg, fagyos időt fotósaink, észlelőink közül sokan egyből kihasználták és megpróbálkoztak a kristálygömbként tündöklő, jégbuborék készítésével.
Mit is kell tennünk, ha jégbuborékot szeretnénk csinálni?
Nos, bármilyen meglepő, túl sok mindenre nem lesz szükségünk: hideg, ideális esetben -7 fok alatti hőmérséklet, szélcsend, egy buborékfújó és legfőképp sok-sok türelem kell ezeknek a csodáknak az elkészítéséhez.
Ez a kép például éppen -7 fokos hidegben készült, ma reggel, Homokmégy környékén:
Ez pedig még hidegebben, -10 fok körül:
Amennyiben otthon szeretnénk elkészíteni a buborékfújáshoz szükséges löttyöt, úgy álljon itt egy recept arról, hogy pontosan mikre lesz szükségünk:
- 5 dl langyos víz
- 2,5 dl jó minőségű mosogatószer
- 3 evőkanál glicerin (bármelyik gyógyszertárban kapható)
- 1 teáskanál cukor
Erősebb fagy esetén több glicerint is keverhetünk bele, ez esetben próbáljuk meg még lassabban fújni a buborékokat. Jó próbálkozást, várjuk a további felvételeket a kísérletezésekről!
Köszönjük az eddigi káprázatos fotókat!
Borítókép: Mona33