illusztráció illusztráció

Indul a nyár

Hirtelen belecsöppentünk a nyárba: meleg, ám zivatarokkal tarkított időjárásra készülhetünk.

illusztráció

Szinte hihetetlen gyorsasággal telt el a változékonyságáról, szeszélyességéről híres tavasz, s szerdán máris beköszönt a nyár. Persze nem csak naptárilag lépünk új évszakba, hanem a hőmérsékletek, a délutáni gomolyfelhők és a zivatarok is a nyarat sejtetik majd.

A kissé hűvös éjszakákat követően hét szinte minden napján napsütéssel indul majd a reggel, így a hőmérsékletek gyorsan, egészen 25-30°C-ig emelkednek  majd.

illusztráció

A délutáni órákban azonban rendszeresen megjelennek majd a gomolyfelhők, melyekből elszórtan számíthatunk futó záporokra, zivatarokra, melyek közül a hevesebbek lokálisan néhány fokos hőmérséklet visszaesést is eredményezhetnek - természetesen csak átmenetileg.

A szél szinte végig gyenge marad, csak csütörtökön és pénteken kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északnyugati országrészben.

Feltehetőleg egyre többen veszik célba a strandokat, tópartokat, érdemes lesz odafigyelnünk bőrünk megfelelő védelmére, hiszen a déli órákban erős UV-sugárzásra készülhetünk. UV-térképünk>>

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés