Indul a szezon Eplényben

| 2012. január 16. 12:38 | Frissítve:
A hideg időnek köszönhetően beindultak a hóágyúk Eplényben, keddtől menni fog a négyüléses felvonó.

A pénteken kezdődött lehűlésnek köszönhetően beindultak a hóágyúk az eplényi Nordica Síarénában, és azóta szinte folyamatosan mennek. Ennek megfelelően kedden újra nyit az 1-es pálya teljes hossza, és indul a négyüléses Szent Sólyom felvonó. A következő két hétvégén folyamatosan bővülő pályarendszerrel és rendezvényekkel is várják a vendégeket.

A 34 hóágyúból álló flottából 22 ágyú szinte folyamatosan üzemelt a napokban a Síarénában, így a jelenleg működő 1-es pálya alsó 400 m-es szakaszát is friss, ratrakolt hó fedi, és folyamatosan ágyúzzák a felső szakaszt, így holnap indulhat a négyüléses Sólyom felvonó. A 4-es, majd azt követően a 2-es pálya ágyúzása is elkezdődik, így folyamatosan bővül a síelhető pályahossz.

Az üzemeltetők azt remélik, hogy amennyiben ez a hideg kitart a következő két-három hétben, a teljes 4,2 km-es pályaszakaszt síelhetővé tudják tenni, hiszen a hóágyúzáshoz csupán fagypont alatti hőmérsékletre és vízre van szükség. Szerencsére mindkét feltétel adott, hiszen a december elején hullott csapadékmennyiség elegendő volt, ahhoz, hogy a víztározó megteljen.

Hétvégente izgalmas rendezvényekre számíthatnak a vendégek, hiszen 21-én szombaton a Red Bull szervezésében tömeges lesiklást rendeznek az esti órákban, amelynek részleteiről itt olvashatnak. Az ezt követő hétvégén kerül megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Snow-day, a hó ünnepe, amely kifejezetten családosokat hivatott megismertetni a téli sportok szépségeivel.

Bővebb információkért látogassanak el a Nordica Síaréna honlapjára, illetve facebook oldalára! Az Eplényben üzemelő Időképes automaták adatait itt és itt tekinthetik meg!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |