Influenzajárvány

| 2013. január 12. 18:42 | Frissítve:
Egyre jobban terjed az influenza, az USA-ban az elmúlt évtizedek legsúlyosabb járványa van kialakulóban.

Mind a Google járványfigyelő térképei, mind az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ legfrissebb jelentése szerint a népbetegség idén szokatlanul korán és nagy területen jelentkezett. A Google 2006 óta követi nyomon minden évben a vírus terjedését, azóta az idei évben a legrosszabb a helyzet

A Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) egyik szóvivője szerint az elmúlt 10 évben csak 2-3 alkalommal találkoztak a mostanihoz hasonló mértékű növekedéssel, ami az influenzaszerű megbetegedések és az emiatt kórházi kezelésre szorulók számának ugrásszerű növekedését illeti. A Központ influenzás betegségekkel foglalkozó szakosztályán elmondták, hogy az úgynevezett H3N2 vírus idén az átlagosnál több megbetegedéshez, kórházi kezeléshez, rosszabb esetben pedig halálozáshoz vezethet. Ugrásszerűen emelkedhet a torokgyulladással, légzési problémákkal valamint szamárköhögéssel orvoshoz fordulók száma, melyek mind az inflluenzás megbetegedésre jellemző tünetek.

New York államban már 20 ezer bejelentett influenzás betegről tudnak (a valóság ennek a többszöröse), ez négyszerese a tavaly ilyenkori adatnak. Az Egyesült Államokban a múlt héten történt elhalálozások 7,3%-a influenzás vagy tüdőgyulladás eredetű.

Európában is terjed a vírus, már 10 országban van kiterjedt influenzajárvány, közölte az ÁNTSZ. Ezek: Anglia, Izland, Franciaország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Dánia, Svédország, Norvégia és Írország. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint az előző heti kilenc országgal szemben ezen a héten már tizenhat ország jelentette, hogy az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma emelkedett - olvashatjuk a HVG oldalán. 

Forrás: The Verge, Wikipedia, HVG, Hirado.hu


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |