Ismét bekeményít a tél

| 2017. január 18. 9:01 | Frissítve:
A hét második felében újból kemény éjszakai fagyokra van kilátás, a derült, hófödte tájakon -20 foknál is hidegebb lehet.

A következő napokban egyre inkább egy magas nyomású légköri képződmény határozza meg időjárásunkat, így bár egyre több lesz a napsütés, az északkelet felől fölénk áramló hideg, kontinentális levegőnek köszönhetően fagyos, téli időben lesz részünk.

Éjszakánként a derült, szélcsendes, vastagabb hóval borított tájakon - elsősorban az Alföld északi felén és az Északi-középhegység térségében akár 

-20, -22 fokot is mutathatnak a hőmérők 

a hajnali órákban, de máshol is sokfelé -10 fok alá csökken a hőmérséklet. A legtöbb helyen napközben is fagyni fog, fagypont köré inkább csak a hómentes, napsütéses területeken melegedhet a levegő.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

A hétvége közeledtével a magasban már enyhébb levegő érkezhet, viszont jelentős légmozgás híján a talaj közelében ebből aligha fogunk érezni valamit. Hajnalonként ugyanakkor egyre többfelé képződhet majd pára, zúzmarás köd, melynek egy része napközben is tartósabban megmaradhat. Ezeken a tájakon délután is csak -10 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.

Jelentős változás előreláthatólag a jövő hét elején sem valószínű.

Borítókép: Adam44


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |