illusztráció illusztráció

Zivataros volt a kedd is

Több helyen alakultak ki zivatarok, jégeső, felhőszakadás is kísérte őket. Összefoglalónk.

Gyengülnek (20:46): Az este elérkeztével folyamatosan gyengülnek a zivatarok, megkezdődött a cellák leépülése.

illusztrációJégeső Sellyén (20:10): A viharból Sellyén jégeső is esett, észlelőink beszámolói szerint peremfelhővel érkezett.

Jobbra Szentirmai Zalán felvétele Pécsről, nagyon köszönjük!

 

Így ért Kölkedre a vihar (19:55): Resitcky Gergely felvétele Kölkedről, amelyet ezúton is nagyon köszönünk. 

Jég is esett (18:15): Berettyóújfaluban borsó nagyságú jég esett, Hajdúhadházon szintén jégesőről számoltak be észlelőink.

Zivatarok délnyugaton (18:02): A délnyugati országrészbe ezekben a percekben lépnek be Horvátország felől zivatarok, miközben a Mecsekben is megkezdődött a zivatarképződés. Ezen kívül még keleten van az országban egy lassan mozgó cella. Pécsi webkamerakép itt.

illusztrációZivatarlánc Debrecennél? (16:10): Nem sokkal 16 óra után Deberecen környékén kisebb zivatarlánc alakult ki, a városból jégesőt is jelentettek.

Debrecennél a következő cellát fotózták, melyen szépen megfigyelhetők a mammák is. Köszönjük Lpfan16 észlelőnknek!

Elco nevű észlelőnk panorámaképe a cívis városból, köszönjük!

illusztráció

illusztrációNem telik el a keddi nap sem zivatarok nélkül, a fölöttünk található nedves, labilis rétegzettségű levegőben a kora délutáni órákban Veszprém és Sopron környékén, illetve a Tisza-tótól délkeletre és Tiszaújváros körzetében jelentek meg az első cellák.

A délután hátralévő részében ismét egyre több helyen szakadhat ránk az ég, a zivatarokat helyenként intenzív villámtevékenység, viharos kifutószél, jégeső kísérheti, illetve a fölöttünk tartózkodó légtömeg nagy nedvességtartalma miatt a legvalószínűbb kísérőjelenség a felhőszakadás lehet.

illusztrációTegnapi közvetítésünk itt olvasható vissza. Balra Kkk névre hallgató észlelőnk képe Hajdúszoboszlóról, köszönjük!

Éjszaka fokozatosan elcsendülnek a záporok, zivatarok, majd szerdán napközben a mainál már kevesebb helyen alakulhat ki égi háború. 

Pénteken északnyugat felől egy hullámzó frontrendszer közelít meg bennünket, majd szombaton megerősödő északnyugati szél kíséretében hidegfront érkezhet, hétvégére így visszaeshet a hőmérséklet.

A zivatarok mozgása továbbra is nyomon követhető radarképünkön.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek