illusztráció illusztráció

Ismét porvihar veszélyeztette a közlekedést az M1-es autópályán

Szerdán az erős, viharos szélben megint nagyon rosszak voltak a látási viszonyok az M1-es autópálya egyes szakaszain és térségében.

A szombati hidegfront okozta porvihart követően

szerdán napközben ismét rosszak voltak a látási viszonyok az M1-es autópálya egyes szakaszain.

Az erős, viharos északnyugati szél felkavarta a port, porvihar alakult ki, melynek hatására nagy mértékben lecsökkent a látástávolság. Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-es autópályán a 102-es és 103-as km közötti szakaszon, Bőny környékén alakult ki por- illetve homokvihar. A leállósávon útellenőri autó, valamint egy hatósági jármű is figyelmeztet a veszélyre. Arra kérnek mindenkit, akik azon a szakaszon közlekednek, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést. Ezen kívül a Dunántúlon máshol is számítani kell porviharra.

Ha ilyen területre érünk, lassítsunk és használjuk a vészvillogót!

A jelenség portálunkon keresztül már bejelenthető, ill. a lehetőség napokon belül appjainkba is érkezik (már csak jóváhagyásra várnak a megjelenések), addig is az észleléshez fűzött "porvihar" hozzászólással tudjátok jelenteni, ha ilyen jelenséget tapasztaltok!

illusztráció
Széltérképünk
Videó: Maktabi Ádám /M1-es autópálya/
Videó: Deák István /Császár/

Köszönjük a felvételeket!

Vezessünk óvatosan, körültekintően, ha lehet, inkább kerüljük el a porviharral érintett térségeket! Balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!

Borítókép: Deák István szombati felvétele Császárról

Szavazás

Nálatok is kialakult porvihar?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés