Itt a hidegfront

| 2013. július 15. 14:40 | Frissítve:
Északkeleten zivatarlánc alakult ki, a Balaton szélvihar tomolt, a középső tájakon szeles délutánban volt részünk.

Elvonulóban (18:15): Az utolsó zivatarcella ezekben a percekben hagyja el hazánkat Pécstől délkeletre. Korábban a városban jégesőt is észleltek. A nap további részében zivatar már nem valószínű, holnaptól újra igazi nyaralóidő vár ránk.

Vihar Zalaegerszegen (18:00): A zalai megyeszékhely sem maradt szárazon. Baladincz Bendegúz szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében arról számolt be, hogy a "vihar úgy jött, hogy először csak egy picit esett, majd nekiállt szakadni, mintha dézsából öntötték volna. Jég nem volt, a villámtevékenység közepes volt, de a dörgések óriásiak voltak." Köszönjük az alábbi fotókat Észlelőnknek!

37 mm Hajdúszováton (16:55): Szöllösi László hajdúszováti észlelőnk telefonos tájékoztatása alapján az alföldi településen rövid idő alatt 37 mm eső zúdult le borsó nagyságú jéggel vegyítve.

Szupercella a webkamerákon (16:30): A szupercellát Debrecenben üzemelő webkameráink is lencsevégre kapták, köszönjük Üzemeltetőiknek!

 

Felhőszakadás Hajdúszoboszlón (16:05): Debrecen térsége felé tart a rendszer, Hajdúszoboszlón az emberek az orrukig sem láttak, olyan felhőszakadás volt. Borzy észlelőnk jelentése szerint a felhőszakadás mellett jégeső is esett. Köszönjük a képeket!

 

Szélvihar a magyar tengernél (16:00): Fonyódon 65 km/h-s, Balatonföldváron 60 km/órás szelet mértünk. Nyugaton a zivatarok a Nagykanizsa-Balatonföldvár vonalon járnak, haladnak fokozatosan délnyugat felé. Következő célpontjaik Kaposvár, majd a Mecsek térsége.

Tajtékos a Balaton (15:45): A magyar tengernél másodfokú viharjelzés van érvényben, már szörfözni, vitorlázni is tilos. A széllökések viharos közeliek, tarajosak a hullámok.

Szupercella Debrecen mellett (15:40): Debrecentől nyugat-délnyugatra feltehetőleg szupercella mozog, a várost azonban el fogja kerülni.

Balra Vikisz észlelőnk fotója az érkező felhőtömbről, köszönjük!

Északkeleten zivatarlánc alakult ki, mely mentén több helyen hullik intenzív csapadék. Közben a Balaton felé is zivatartömbök tartanak. A Dunántúl és a Duna-Tisza közének déli felén is több helyen pattantak ki zivatargócok. 

Az északnyugati szelet élénk, a nyugati és középső területeken erős lökések kísérik, Heves megyében azonban már viharos lökést is mértek másodperces szélmérőink. 

Az északkeleti határszélen már reggel is csepergett az eső, így ott ennek hatására jóval hidegebb van, Vizsolyban mindössze 15 fokot mutat a hőmérő. 

Friss radarképünk itt követhető.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |