Újra bekopog a tél?

| 2015. február 27. 14:02 | Frissítve:
Keddre beáramlik a hideg, kisebb lehűlés veszi kezdetét, csütörtökön akár téliesebb csapadékformában is részünk lehet.

Frissítve - vasárnap (8:45): A legfrissebb futások szerint csütörtökön a déli és a keleti területeken számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eleinte esőre, majd havas esőre és akár hóra is. Egyelőre úgy tűnik, a mediterrán ciklon a vártnál délebbre vonul majd. Lehet, hogy a tavasz hírnökei túl korán bújtak elő? (Krisz98 fotója, köszönjük!)

Délebbre vonulhat a ciklon

Frissítve - vasárnap (2:45): A legfrissebb számítások alapján a korábban körvonalazódó mediterrán ciklon nem fogja jelentősen befolyásolni időjárásunk alakulását, így a kora tavaszi téliesebb periódus és a havazás esélye is csökkent.

Már-már hozzá szoktunk a kellemes, olykor 10 fokot is meghaladó tavaszias hőmérsékletekhez, azonban úgy néz ki, nem sokáig marad az enyhe idő: jövő hét elejétől Tél tábornok újabb támadása körvonalazódik.

Március eleje = visszatér a tél?

A legtöbb modellfutás szerint hétfő estétől északról megkezdődik a hidegebb légtömegek beáramlása, lehűlés veszi kezdetét. Kedden feltámad az északi szél, viharos lökések kísérhetik, valamint a hegyekben hózáporok is kialakulhatnak (másutt eső, záporeső lehet).

Hódos Tamás fotója, köszönjük!

A ciklonok vonulása, így a csapadék eloszlása is meglehetősen bizonytalan még, de jó esély van rá, hogy csütörtökön egy mediterrán ciklon alakítsa majd időjárásunkat - egyes forgatókönyvek szerint ezen a napon akár kisebb havazásban is részünk lehet. A hét közepétől visszatérnek a hajnali fagyok is.

A helyzet még igen bizonytalan, kövessék figyelemmel előrejelzésünket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • A japánoknál 30 fokban havazik Mesterséges havazást teszteltek Tokióban. Elképzelhető, hogy ezzel akarják csökkenteni a jövő évi nyári olimpia kánikuláját.
  • Kiadós eső a láthatáron Egy hullámzó hidegfront, majd egy mediterrán ciklon okozhat többfelé csapadékot, több helyen kiadós mennyiség hullhat.
  • Az Alpokban már javában havazik A lehűléssel az első havazás is megérkezett a héten az Alpok hegyeibe, a napokban akár a 30 centit is meghaladhatja a hómennyiség.
  • Hatalmas vihar pusztított Mártélynál Péntek délután elszórt jelleggel alakultak zivatarok az országban. Csongrád megyében az egyik cellában szélvihar tombolt. Fotók és videók!

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak