Újra bekopog a tél?

| 2015. február 27. 14:02 | Frissítve:
Keddre beáramlik a hideg, kisebb lehűlés veszi kezdetét, csütörtökön akár téliesebb csapadékformában is részünk lehet.

Frissítve - vasárnap (8:45): A legfrissebb futások szerint csütörtökön a déli és a keleti területeken számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra, eleinte esőre, majd havas esőre és akár hóra is. Egyelőre úgy tűnik, a mediterrán ciklon a vártnál délebbre vonul majd. Lehet, hogy a tavasz hírnökei túl korán bújtak elő? (Krisz98 fotója, köszönjük!)

Délebbre vonulhat a ciklon

Frissítve - vasárnap (2:45): A legfrissebb számítások alapján a korábban körvonalazódó mediterrán ciklon nem fogja jelentősen befolyásolni időjárásunk alakulását, így a kora tavaszi téliesebb periódus és a havazás esélye is csökkent.

Már-már hozzá szoktunk a kellemes, olykor 10 fokot is meghaladó tavaszias hőmérsékletekhez, azonban úgy néz ki, nem sokáig marad az enyhe idő: jövő hét elejétől Tél tábornok újabb támadása körvonalazódik.

Március eleje = visszatér a tél?

A legtöbb modellfutás szerint hétfő estétől északról megkezdődik a hidegebb légtömegek beáramlása, lehűlés veszi kezdetét. Kedden feltámad az északi szél, viharos lökések kísérhetik, valamint a hegyekben hózáporok is kialakulhatnak (másutt eső, záporeső lehet).

Hódos Tamás fotója, köszönjük!

A ciklonok vonulása, így a csapadék eloszlása is meglehetősen bizonytalan még, de jó esély van rá, hogy csütörtökön egy mediterrán ciklon alakítsa majd időjárásunkat - egyes forgatókönyvek szerint ezen a napon akár kisebb havazásban is részünk lehet. A hét közepétől visszatérnek a hajnali fagyok is.

A helyzet még igen bizonytalan, kövessék figyelemmel előrejelzésünket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |