Jég és víz - madártávlatból

| 2014. december 30. 20:38 | Frissítve:
Drónnal is sikerült megörökítenünk a viharos, hullámzó Balaton befagyásának folyamatát. Különleges élmény!

Ismét egy olyan, gyönyörű és érdekes látványt nyújtó felvétel, melyet semmilyen más módon nem lehetettt volna elkészíteni. Hajóval nem lehet ráúszni a félig fagyott jégtáblákra, gyalogosan még annyira sem - normál repülőgéppel vagy helikopterrel pedig életveszélyes volna ilyen alacsonyan repülni, a rotorok keltette turbulencia pedig "összetörte", összekavarta volna a fenséges látványt.

A legérdekesebb ugyanis éppan az "átmenet" a két halmazállapot között; ahol a már-már teljesen megszilárdult táblácskák milliárdjai összességükben még "folyékonyak", együtt hullámzanak a képlékeny sáv zónáját ostromló, már-már megfagyott Balatonnal.

Érdemes elidőzni a videó 58. másodpercétől látható - először igen kis magasságból (kb. 1 méterről), felülnézetből készült - képeknél, természetesen teljes képernyőn és Full HD felbontásban, megfigyelve így a sok ezer és millió, fagyott és mégis "élő" jégtáblát és az egyéb formákat hihetetlen részletgazdagsággal ábrázoló, felülnézeti képeket. 

Továbbra is várjuk nézőink, észlelőink fotóit, videóit a mostanában oly ritka, mégis gyönyörű időjárási jelenségekkel kapcsolatban - köszönjük!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |