Jégeső és felhőszakadás

| 2011. június 5. 13:29 | Frissítve:
A hét utolsó napján sem volt megállás: kora délutántól heves viharok tomboltak szerte hazánkban.

Friss (0:30): Az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közének déli felén mozognak észak felé a legerősebb zivatargócok, melyeket intenzív villámtevékenység kísér. Jöjjön tehát egy csokornyi villámfotó, lecsapók és felhővillámok egyaránt! Pufibatya, Hoffmann Ferenc, Kovithegod és Design fotói.  Köszönjük!

 

  

Friss (22:00): A lemenő Nap fényében és később is káprázatos fotók készültek, alább Jónás Károly és Smoky képe, köszönjük!

Friss (20:50): A Duna-Tisza közén és délnyugaton a zivatarok újabb hulláma alakult ki, melyek észak felé helyeződnek tovább. A cellákat felhőszakadás, helyenként akár nagyobb méretű jég és viharos kifutószél kísérheti. Posza és Kisjani20 képei a fejlődő üllőkről, köszönjük!

Posza képe 

Friss (17:40) Mini-árvizek a kertekben és hatalmas viharok északkeleten - továbbra sem csillapodik a mai zivatarhullám. Németh Zoltán és Balogh Rózsa felvételei, köszönjük a képeket!

Friss (17:30):

Viharkárokról érkeztek fotók Gyöngyössolymos térségéből Don10178 nevű észlelőntől, a fotókat köszönjük, autóval pedig inkább ne álljunk öreg, korhadt fák alá!

(balra)

 

Néhány marék jégeső (16:40) - Kókáról és Lányfaluról, Berczeller András és Andrássy Péter friss fotói, köszönjük!

(lent)

Délkeleten tombol a hőség (15:50): Az ország délkeleti harmadán többfelé 31-32 fokig szöktek a hőmérsékletek, míg északkeleten mindössze 18-20 fokot mutatnak a hőmérők.

Újabb cellák a Dunántúlon (15:25): A Balatontól délre és a Vértestől északra is több új zivatar pattant ki, a tónál újra életbe lépett a viharjelzés.

Állnak az autók az M3-ason (15:20): Az M3-as autópálya egyes szakaszain félreálltak az autók, az intenzív felhőszakadásban a látástávolság a nullára csökkent.

Heves zivatarok északkeleten (14:50): A Dunakanyarban hatalmas felhőszakadás volt, Vácott 2-3 percig tartó jégeső esett. Az Északi-középhegység térségében intenzív villámtevékenység tombol.  Gyöngyösön a jég tönkretett mindent, betörte a redőnyöket, ablakokat, a kocsikat összeverte! Az utcákon bokáig ér a víz - írta észlelőnk.

A vasárnap sem indult unalmasan, már a déli órákban megjelentek az első zivatarcellák. A Mátra és a Bükk felett hatalmas zivatartömb alakult ki, amely lassan áthelyeződve távozott észak felé. Mammákkal díszített üllője a távolból is káprázatos látványt nyújtott, az itt látható fotó Bogácsról készült.

Közben Budapesttől dél-délkeletre is intenzív vihar alakult ki, melyet több helyen kísért jégeső, felhőszakadás. Jelenleg a főváros felett mozog. A Dunakanyarban szintén egy erős góc alakult ki. Alább Petői Éva fotója Szobról, illetve Conversano felvétele Tahitótfaluról, köszönjük!

 

A Tisza-tó felett az elmúlt fél-egy órában erős zivatartömb fejlődött ki, mely fokozatosan helyeződik át észak-északnyugat felé, várhatóan jégesőt és felhőszakadást fog okozni ez a cella is.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |