illusztráció illusztráció

Jégeső és porvihar az országban

Több helyen jégeső kísérte a zivatarokat, a viharos szélben helyenként porviharok alakultak ki.

Újabb hidegfront a láthatáron (csütörtök 05:30) - Ismét erősödött a szél, és délután megint konvektív csapadék várható. Budapesten hajnalban közel 90 km/órás széllökéseket mértünk a Széchenyi-hegyen. Tegnap este még egy megkapóan szép felvétel készült a naplemente fényében fürdő porviharról, melyek KovácsHartai Madarász nevű észlelőnk küldött be szerkesztőségünkbe - köszönjük!

illusztráció

Virgák a naplementében - a napot zárjuk HeavenMan csodálatos, Szegeden készített felvételével! Köszönjük!

illusztráció

 
 

"Vicces kedvében volt ma az anyatermészet" - írja Czimbalmos Szilvia Facebook profilunkra feltöltött fotójához kommentárként. Ezzel csak egyetérteni tudunk - köszönjük! Mellette Gombos Beáta szintén Facebook profilunkra feltöltött fotója a hógolyózásra csábító, kiválóan tapadó nedves, hideg zuhatag maradványairól. Köszönjük! 

Panoráma égkép Győr felett, még napnyugta előtt, Kocsis Sándor Facebook profilunkra feltöltött fotóján - köszönjük!

Szeged és Hódmezővásárhely mellett is varázslatos az égkép (szerda 19:38): HeavenMan és Bodrogi Attila moderátoraink felvételei, köszönjük! 

A Dél-Alföldön, Szarvas környékén nemrég zivatarról is észlést kaptunk, eközben a Bakonyban több helyen is havas eső hullik. A csapadéktömbök gyorsan mozognak délkelet felé.

illusztráció

illusztráció

Peremfelhős zivatar Perkátánál (szerda 19:25): Papp Péter felvételei, köszönjük!

"Ismét Peremfelhős zivatar érte el Perkátát. A zivatart gustnadó kísérte, de mivel nem tudok egyszerre több képet feltölteni így csak egyesével. 68,5 km/h széllökés volt belterületen" - számolt be észlelőnk a helyszínről.

illusztráció

illusztráció

Óriási mammák nyúltak le az égből (szerda 19:00): Győr és Pér mellett készültek az alábbi fotók, köszönjük Lewis57 és Zsivanyangel fotóit!

illusztráció

illusztráció

"Két napsütés között egy hózápor" (szerda 18:35):

balra: Kiszely Krisztián fótója Csókakőről, köszönjük!; jobbra: sat24.com

illusztrációillusztráció

"Salgó várából csodáva" (szerda 18:19) - valóban varázslatosak a fehér virgák, ahogy sziluettjük élesen kirajzolódik a távolabbi, kékes hegyek előtt. Rover fotója, köszönjük!

illusztráció

"Lehúzták a függönyt" (szerda 18:00): déli tájkép a Róka-hegyről, Rippel Erik fotója, köszönjük!

illusztráció

Mintha nem is április lenne (szerda 17:45):

Csodálatos cella a Dunakanyarból (szerda 17:15): Szerkesztőségünk fotói. Jól látszanak a hófehér virgák, melyek jeget, graupelt jelentenek, amikor földet érnek.

illusztráció

illusztráció

Budapestet is telibe találta egy cella (szerda 17:00): Csepelen úgy festett az ég, mintha szó szerint leszakadt volna. A csapadékok csaknem teljes skálája előfordul most a fővárosban. Brigitta90 képe, köszönjük!

illusztráció

Havazott a soproni Lővérekben (szerda 16:02): Eőry Adrienn Dorottya és Láng Richárd által készített felvétel. Köszönjük!

Gyorsított videó Vác mellől az érkező hózáporokról (szerda 15:20):

Nem tudnak le- és felszállni a repülők Debrecenben (szerda 14:23): A szél miatt nem tudnak le- és felszállni a repülők Debrecenben - írja az Dehir.hu. Hajdú-Bihar megyében épületek tetejét bontotta meg a viharos szél, több helyen fák dőltek az utakra.

Előzmények

Nevéhez hűen meglehetősen változékony, szeszélyes idővel köszöntött be az április, északkeleten zivatarok pattantak ki, melyek közül többet is jégeső kísér, miközben Debrecen környékén a viharos szél porviharokat okoz.

Dingo fotója Miskolcról

illusztráció

Szellorozsa Putnokon készült fotói

illusztráció

illusztráció

Kőszeg térségében intenzív hózápor alakult ki - Dalost fotója

illusztráció

Gyors mozgású intenzív hózápor érte el a Kendig-csúcsot is - Webkameránk gyorsított felvétele

Ebes környékén hatalmas porvihar tombol - Cekus fotója

illusztráció

Debrecenben is hasonló a helyzet - Gpuser friss képe

illusztráció

Köszönjük észlelőink fotóit!

Az ország nagy részén továbbra is viharos nyugati, északnyugati szél tombol, a legerősebb széllökések többfelé a 70-80 km/órát is meghaladják.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés