illusztráció illusztráció

Tornádó és jégeső északkeleten

Tornádó, tuba és durva jégeső volt több északkeleti településen. Vasárnap délutáni közvetítésünk.

Kattinson ide a tornádóról készült videókhoz

Házakat bontott meg a tornádó (20:10): Kozma István felvétele Vajáról, ahol feltehetőleg a tornádó okozott komolyabb károkat.

Újabb cella Debrecen alatt (19:00) Radarjaink szerint új cella alakult ki Debrecen és Békéscsaba között, valamint a Bükki Nemzeti Park erdős részei felett tomboló cella is ráhúzódott Eger keleti külvárosára. Mindkét gócban heves villámtevékenységet is érzékelünk.

Ez a fotó sem télen készült, hanem ma, fél órával a vihar után - Gáti Anett kerti életképe Királd térségéből, köszönjük!

illusztráció

Cseresznye nagyságú a jég Kótaj mellett, de nem kevés - Drenyóczki Eszter fotója, kszönjük!

illusztráció

Debrecen is kapott a "jóból" - Lina53 felvétele, köszönjük!

illusztráció

Viharkárok tornádó és jégeső után - Zolka18 és Martin felvételei - köszönjük!

illusztráció

Durva jég Hajdúhadházon is - Mitró Anikó fotója, köszönjük!

További képek a forgószelekről - Giliga Ferenc és Suga Réka Facebook profilunkra feltöltött felvételei Szuhakálló térségéből, köszönjük!

Borsodszirákra betört a víz: A hatalmas felhőszakadás miatt a hegyekről lezúduló víz betört a Borsod megyei Borsodszirák településre. Az egyik közösségi oldalon sorra érkeznek a beszámolók a helyiektől, miszerint a sportpálya és a vasúti sín is víz alá került, nem kizárt, hogy lakóépületek is veszélybe kerülhetnek.

További képek a Dédestapolcsányi jégverésről - Eszti97 - köszönjük!

  Tornádót filmeztek le ma nézőink Őrben - Kozma István felvétele - köszönjük!

Dédestapolcsányon kádakat lehetne megtölteni, vagy bokáig lehetne gázolni a lehullott, hatalmas mennyiségű jégben. Eszti97 nevű nézőnk elképesztő fotja, köszönjük!

Még egy tuba, ezúttal Rudabánya térségében lencsevégre kapva (jobbra)

Osváth Kristófnak köszönhetjük ezt a kiváló fotót egy jól kifejlett tubáról Kurityán térségéből, mely Lillafüredtől északra, Rudabányától délre található. A fotó kicsivel korábban, délután készült, és nem kizárható, hogy a ma kifejlődött forgó felhőtölcsérek valamelyike megközelítette, vagy akár el is érhette a földet.

 

Ma Nyíregyháza, tegnap Szeged (16:49) - A Nyírségből sora érkeznek a képek a cseresznyétől kisebb sárgabarackig terjedő nagyságú, helyenként mindent elborító jégről.

Fgitta és VisOK fantázianevű felhasználóink felvételei, köszönjük! 

Zivatarlánc északkeleten (16:29): Zivatarlánc alakult ki északkeleten az Aggtelek-Debrecen vonaltól északkeletre, amely többfelé okoz felhőszakadást, jégesőt.

Borsod, Szabolcs és Hajdú megye északi részén több helyről jégesőt jelentettek észlelőink. Emellett többfelé felhőszakadás és erős villámtevékenység is kísérte és kíséri a zivatarokat.

Minden bizonnyal Gabor1623 nevű észlelőnk tubát kapott lencsevégre Mátészalka mellett.

Balra Gabor1623 felvétele Mátészalkáról, jobbra pedig Martin1551 képe Dédestapolcsányból, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

Még több felvételt kaptunk jégesőről, Anikoka2 Hajdúhadházról és My2k képe Téglásról, köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

Címkék
Ezek is érdekelhetnek