Életbe lépett a szmogriadó

| 2015. november 3. 10:04 | Frissítve:
Autó helyett tömegközlekedést, fatüzelés helyett gázzal fűtést, kinti séta helyett zárt ablakokat javasolnak. Sűrűbben járnak a metrók.

Vasárnap reggeltől elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését Budapesten a főpolgármester. Vasárnap reggel 6 órától tiltják a legszennyezőbb, fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedését. Arra kérik a lakosságot, hogy ne tüzeljenek fával és szénnel, és lehetőség szerint a tömegközlekedést válasszák az autók helyett. A szellőztetés és a kint tartózkodás ilyenkor nem ajánlott.

Sűrűbben járnak hétfőtől a metrók, villamosok és buszok is - írja a BKK.

A szmogriadó riasztási fokozatát rendelték egy Nyíregyházán, tájékoztatási fokozatát Miskolcon.

Előzmények

A térségünket uraló anticiklonális időjárási helyzetben az elmúlt napokban jelentősen gyengült a légmozgás, főként a hajnali, reggeli órák pedig több helyen párásan, ködösen telnek. Ennek az időjárási helyzetnek "köszönhetően" országszerte igencsak megemelkedett a szálló por koncentrációja.

Több nagyvárosunkban is egészségtelen a levegő, Pécsen és Budapesten kedd délelőtt a szálló por koncentrációja meghaladta az egészségügyi határérték háromszorosát.

Lényeges javulás a légszennyezettséget tekintve a következő napokban sem várható, marad a nyugodt, csendes őszi idő, egyre nagyobb területre kiterjedő tartós ködfoltokkal, jelentős légmozgásra pedig továbbra sem kell számítani.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |