illusztráció illusztráció

Jön a hideg, vele az influenza

Az idei első influenzás titulust már elvitték, a hideg idő beköszöntével a vírus lassan elkezdi évente szokásos hadjáratát.

illusztrációKifejezetten hűvös hétvége előtt állunk, a felhőtlen ég délutánonként kellemes késő őszi napsütésért cserébe csípős reggeleket hoz. Országszerte megjelenik a fagy, befagyott tócsákat csupán az elmúlt hetek szárazsága miatt nem láthatunk majd. A reggeli órákban -5 fok köré hűlhet a levegő, szélvédett helyeken az idei télen először akár -10 fok alatti hideg is előfordulhat.

Jobbra: Reggeli köd Ajkán (jocoAjka fényképe)

Menetrend szerint megérkezett a hideggel együtt az influenza is, idén először egy 18 éves fiatalember szervezetében mutatták ki a kórokozót még a hónap elején, a múlt héten pedig már 3900-an keresték fel háziorvosukat influenzaszerű megbetegetés tüneteivel. Egy héttel korábban 5800 beteg jelenthezett hasonló tünetekkel. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyeztetett csoportok idén is ingyen juthatnak védőoltáshoz, ugyanakkor mindenkinek ajánlja a beadatást, mivel ez a védekezés leghatékonyabb módja.

Sapka, sál, forró tea!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés