Kellemes őszi hétvége

| 2017. október 11. 12:11 | Frissítve:

A pénteki gyenge hidegfront mögött hétvégétől egyre inkább napos, kellemesen meleg idő köszönt be.

A pénteken átvonult gyenge hidegfront mögött hétvégén anticiklon épül ki fölöttünk, melyet száraz, egyre melegebb levegő tölt ki, így beköszönt a vénasszonyok nyara, mely a jövő hét első felében is kitart.

Sok napsütés, vasárnap már 19-23 fok

Szombaton a hűvös, 4-10 fokos reggelt követően délutánra ismét 17-22 fokig melegszik a levegő. Sok lesz a napsütés, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen.

Novák Titanilla fotója, köszönjük!

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban az ország legnagyobb részén zavartalan lesz a napsütés, hajnalonként viszont helyenként köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, mely néhol a késő délelőtti órákig is megmaradhat. Ezeken a tájakon 20 fok alatt maradhat a csúcs, máshol 20-23 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, sőt a jövő hét első napjaiban délen, délkeleten a 25 fokot is megközelíthetik a maximumok. A hajnalok hűvösek lesznek, a legtöbb helyen kevéssel 10 fok alá csökken a hőmérséklet, talajmenti fagytól azonban nem kell tartani.

Borítókép: Agnese
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Ez a 21-26 fok kitarthatna áprilisig,arovaroknak meg tökmindegy milyen hideg van,vagy nincs,mert bárhol találnak meleg helyet ahová elhúzódhatnak a hideg ellen

 • Én örülök ennek,hogy ilyenkor októberben kellemes meleg van ! :) Viszont annak már nem örülnék annyira,hogy ha az idei tél is az elmúlt 5 - 6 év teleihez hasonlítana,ugyanis itt az Alpokalja déli részén,(Szentgotthárdon) alig volt hó,értelemszerűen hideg se. Egyedül a tavalyi tél volt jó hideg,de a hó szintén kevés volt,egész télen összesen kb,(5cm) mennyiség hullott. Az Időkép friss számításai november 6 - tól komoly,vagy komolyabb lehűlést mutatnak. Biztatónak tűnik. Ha nem is úgy,de remélem hogy hasonlóan alakul majd akkortól az időjárás.

 • Hát szerintem a tavalyi tél után bebizonyosodott, hogy baromira nem zavarja a poloskákat, meg sok más egyéb kártevőt a hatalmas, tartós fagy sem. Rengeteg poloskánk volt még télen is a -20 fokban. Tavasszal meg akkora kullancs invázió volt felénk, amire már rég nem volt példa.

 • "gaborvagyok1981"itt az észak alföldön se sok eső esett,van is csapadékhiány.A növényzet épphogy átvészelte a nyári forróságot,napokban esegetnek a 'diófánkról a diók is'minden diószem mesél a nyári időszakról,a hajuk ráégve a termésre,egyeseknek.Ami a vénasszonyok nyarát illeti,úgy néz ki nem lesznek kilengő hőmérsékleti pontok,marad az "indiánnyári hangulat.

 • krampus én hűvös párti vagyok,de szerintem október közepén 20-22 fok még nem abnormális meleg.Az lenne ha 28-29 fok lenne volt már erre példa a vénasszonyok nyara pont 20-22 fok ez régen is sürün előfordult októberben.De sajna novemberben is előfordul már 22 fokok az viszont abban a hónapban tényleg abnormális.Ami viszont a legnagyobb gond az a csapadék hiánya utoljára nálunk szeptember 23.-án esett az eső azóta semmi és úgy látom a közeljövöben se várható csapadék.

 • "krampus" nállatok is nyüzsögnek a poloskák!Itt is Szolnokon;nincs ellenük semmi elenszer!Ami az enyhe időt illeti,legalább lehet a szabadban tevékenykedni,kerti munkák,barkácsolás.

 • Reggel kellemes hűvös volt :))
  A franc enné meg a melegedést,nyüzsögnek
  poloskák(is)
  Remélhetőleg mielőbb elmegy abnormális melegedés, és
  az jön ami normális kellemes hűvös
  őszi idő,meg csapadék :)

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak