Jön az indián nyár

| 2015. szeptember 8. 12:49 | Frissítve:
Hétvégétől délire, délnyugatira fordul fölöttünk az áramlás, határozott felmelegedés kezdődik, beköszönt az indián nyár.

Az eddigi hűvösebb, kora őszies napokat követően a hétvégétől dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek áramlanak majd fölénk, így egyre nagyobb területen mérhetünk majd 25 fok fölötti, a jövő hét első felében 30 fok közeli maximumokat, vagyis jön az indián nyár.

Hétvégétől itt a szeptemberi nyár

A csütörtöki és pénteki borongósabb, esősebb idő után szombaton dél felől már szárazabb levegő áramlik fölénk, így több napsütésben lesz részünk, zápor, esetleg zivatar még főként az északkeleti tájakon alakulhat ki. Vasárnap már országszerte sok lesz a napsütés, csak kevés felhő lesz az égen. A megélénkülő délies széllel egyre melegebb levegő áramlik fölénk, délutánra így már többfelé 25 fok köré, kevéssel 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Jövő hét elején 30 fok is lehet

A meleg, késő nyári hangulatú idő minden jel szerint a jövő héten is folytatódik, sok-sok napsütéssel, csak időnkénti felhősödéssel. Legfeljebb hétfő délutántól kedd délelőttig fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Enyhébbek lesznek a hajnalok, a 15-16 fok körüli minimumokat követően napközben hétfőn már több helyen 30 fok közelébe melegszik a levegő, keddre torpanhat meg átmenetileg a felmelegedés.

A cikkben megjelent képeket Gunnika nevű felhasználónknak és Bieber Miklósnak köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |