illusztráció illusztráció

Jön az utolsó fagyosszent

Kitesz magáért az utolsó fagyosszent, hűvös, gyakran szeles, csapadékos időjárást tartogatnak a következő napok.

Nem lesz melegünk a következő napokban, ugyanis több hullámban nedves, hűvös légtömegek érik el térségünket, hét vége felé újból lehetnek zivatarok.

illusztrációSzerda délután a keleti országrészben még további esőre, záporra készülhetünk, miközben máshol is kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, majd éjszakára átmenetileg megszűnik a csapadék, ám csütörtök hajnaltól dél felől egy mediterrán ciklon felhőzete borítja be az országot, melyből elsősorban a déli és keleti tájakon várható újabb csapadék. A megélénkülő, megerősödő északnyugati, északi szelet a Dunántúlon akár viharos lökések is kísérhetik, ezzel pedig jó néhány fokkal hűvösebb légtömegek árasztják el hazánkat, így délután is országszerte 20, a tartósabban csapadékos tájakon pedig néhol 15 fok alatt marad a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben északkeleten fordulhat elő még eső, zápor, hazánk nagy részén viszont ekkor több órára is kisüthet a Nap, előreláthatólag jelentősen mérséklődik a szél is, így a délutáni 20 fok körüli hőmérsékletet egészen kellemesnek érezhetjük.

illusztrációA hétvégén egy magassági hidegcsepp hatására a hűvös, a legtöbb helyen 10 fok alatti hőmérsékletű hajnali órákat követően napközben a péntekihez hasonlóan 20 fok köré emelkedik majd a hőmérséklet, miközben a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből többfelé záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, melyeket helyenként jégeső is kísérhet. Nem lesz viszont túlságosan szeles az idő, a délnyugati szél legfeljebb időnként élénkülhet meg, zivatarokban azonban továbbra is lehet erős lökés.

A jövő hét elején már kevesebb helyen eshet és a jelenlegi számítások szerint újra melegszik majd az idő, a hét közepére visszatérhetnek a 25 fok körüli értékek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés