Jön az utolsó fagyosszent

| 2013. május 22. 12:20 | Frissítve:
Kitesz magáért az utolsó fagyosszent, hűvös, gyakran szeles, csapadékos időjárást tartogatnak a következő napok.

Nem lesz melegünk a következő napokban, ugyanis több hullámban nedves, hűvös légtömegek érik el térségünket, hét vége felé újból lehetnek zivatarok.

Szerda délután a keleti országrészben még további esőre, záporra készülhetünk, miközben máshol is kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, majd éjszakára átmenetileg megszűnik a csapadék, ám csütörtök hajnaltól dél felől egy mediterrán ciklon felhőzete borítja be az országot, melyből elsősorban a déli és keleti tájakon várható újabb csapadék. A megélénkülő, megerősödő északnyugati, északi szelet a Dunántúlon akár viharos lökések is kísérhetik, ezzel pedig jó néhány fokkal hűvösebb légtömegek árasztják el hazánkat, így délután is országszerte 20, a tartósabban csapadékos tájakon pedig néhol 15 fok alatt marad a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben északkeleten fordulhat elő még eső, zápor, hazánk nagy részén viszont ekkor több órára is kisüthet a Nap, előreláthatólag jelentősen mérséklődik a szél is, így a délutáni 20 fok körüli hőmérsékletet egészen kellemesnek érezhetjük.

A hétvégén egy magassági hidegcsepp hatására a hűvös, a legtöbb helyen 10 fok alatti hőmérsékletű hajnali órákat követően napközben a péntekihez hasonlóan 20 fok köré emelkedik majd a hőmérséklet, miközben a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből többfelé záporok, zivatarok kialakulására készülhetünk, melyeket helyenként jégeső is kísérhet. Nem lesz viszont túlságosan szeles az idő, a délnyugati szél legfeljebb időnként élénkülhet meg, zivatarokban azonban továbbra is lehet erős lökés.

A jövő hét elején már kevesebb helyen eshet és a jelenlegi számítások szerint újra melegszik majd az idő, a hét közepére visszatérhetnek a 25 fok körüli értékek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |