Jönnek a szürke napok

| 2013. december 9. 14:09 | Frissítve:
A szeles, hózáporos és esős napok után nyugodtabbra fordul az idő, beül a Kárpát-medencébe a hidegpárna.

A hétfői frontátvonulást követően - melyet ismét többfelé kísért viharos erejű szél, valamint a főváros környékén a kora délelőtti órákban látványos szivárványnak is szemtanúi lehettünk - nyugodt, csendes időszak veszi kezdetét. A keddi és részben szerdai napos időt követően azonban a magasban zajló melegedés hatására a hét közepétől egyre többfelé ködössé, borongóssá válik időjárásunk.

Csütörtöktől előreláthatólag tért hódít hazánkban a hideg légpárna nevű időjárási jelenség. A magasban zajló melegedés és az átkeverő légmozgás hiánya következtében egyre nagyobb területen képződik a hajnali órákban alacsony szintű rétegfelhőzet, mely az idő előrehaladtával várhatóan az egész országot megüli.

A hét legvégéig ebben az időjárási helyzetben nem is látszik változás, az ország nagy részén szürke, hideg, helyenként tartósan párás, ködös téli napokra kell felkészülnünk, csupán a hideg légpárna szintje fölé emelkedő hegycsúcsainkon számíthatunk kellemesebb, naposabb időre. Ennek hatására elsősorban a nagyvárosok környezetében ismét fokozódni fog a légszennyezettség.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak