illusztráció illusztráció

Jönnek a szürke napok

A szeles, hózáporos és esős napok után nyugodtabbra fordul az idő, beül a Kárpát-medencébe a hidegpárna.

illusztrációA hétfői frontátvonulást követően - melyet ismét többfelé kísért viharos erejű szél, valamint a főváros környékén a kora délelőtti órákban látványos szivárványnak is szemtanúi lehettünk - nyugodt, csendes időszak veszi kezdetét. A keddi és részben szerdai napos időt követően azonban a magasban zajló melegedés hatására a hét közepétől egyre többfelé ködössé, borongóssá válik időjárásunk.

Csütörtöktől előreláthatólag tért hódít hazánkban a hideg légpárna nevű időjárási jelenség. A magasban zajló melegedés és az átkeverő légmozgás hiánya következtében egyre nagyobb területen képződik a hajnali órákban alacsony szintű rétegfelhőzet, mely az idő előrehaladtával várhatóan az egész országot megüli.

illusztráció

A hét legvégéig ebben az időjárási helyzetben nem is látszik változás, az ország nagy részén szürke, hideg, helyenként tartósan párás, ködös téli napokra kell felkészülnünk, csupán a hideg légpárna szintje fölé emelkedő hegycsúcsainkon számíthatunk kellemesebb, naposabb időre. Ennek hatására elsősorban a nagyvárosok környezetében ismét fokozódni fog a légszennyezettség.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés