Jönnek a szürke napok

| 2013. december 9. 14:09 | Frissítve:
A szeles, hózáporos és esős napok után nyugodtabbra fordul az idő, beül a Kárpát-medencébe a hidegpárna.

A hétfői frontátvonulást követően - melyet ismét többfelé kísért viharos erejű szél, valamint a főváros környékén a kora délelőtti órákban látványos szivárványnak is szemtanúi lehettünk - nyugodt, csendes időszak veszi kezdetét. A keddi és részben szerdai napos időt követően azonban a magasban zajló melegedés hatására a hét közepétől egyre többfelé ködössé, borongóssá válik időjárásunk.

Csütörtöktől előreláthatólag tért hódít hazánkban a hideg légpárna nevű időjárási jelenség. A magasban zajló melegedés és az átkeverő légmozgás hiánya következtében egyre nagyobb területen képződik a hajnali órákban alacsony szintű rétegfelhőzet, mely az idő előrehaladtával várhatóan az egész országot megüli.

A hét legvégéig ebben az időjárási helyzetben nem is látszik változás, az ország nagy részén szürke, hideg, helyenként tartósan párás, ködös téli napokra kell felkészülnünk, csupán a hideg légpárna szintje fölé emelkedő hegycsúcsainkon számíthatunk kellemesebb, naposabb időre. Ennek hatására elsősorban a nagyvárosok környezetében ismét fokozódni fog a légszennyezettség.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |