illusztráció illusztráció

Jönnek az első fagyos reggelek

Péntekre virradóra néhol 2 méteren is fagyhat, lassan érdemes bepakolnunk a fagyérzékeny növényeinket.

Itt van az ősz, itt van újra, s ezzel együtt hamarosan megérkeznek az első talajmenti fagyok is. Szerdára virradóra az északkeleti megyékben már csendesedni fog a szél, így itt már néhol ezen a reggelen is találkozhatunk gyenge talajmenti faggyal, valamint csütörtökre virradóra is kimondottan hűvös idő ígérkezik.

A legnagyobb területen péntekre virradóra várható talajmenti fagy, valamint a fagyzugos hegyeken, völgyekben - elsősorban az északkeleti, északi megyék völgyeiben, valamint a Duna-Tisza közének síkvidéki kistájain - ezen a napon akár már két méteren is

0 fok köré hűlhet a levegő,

tehát a fagyra érzékeny növényeket érdemes lesz már védett helyre vinnünk.

illusztráció

illusztráció
Szupercella18 észlelőnk korábbi fotója

Egyre inkább anticiklonális hatások fognak hazánk felett uralkodni. Szombaton még hideg lesz a reggel, de napközben már egyértelműen melegedés veszi kezdetét, kellemes, őszi időben lesz részünk, a legmagasabb hőmérsékletek 16-22 fok között alakulnak majd, érdemes lesz kirándulást szervezni és élvezni az ősz utánozhatatlan színeit az erdőben.

Vasárnap és hétfőn már pár fokkal enyhébbnek ígérkezik a reggel, napközben a legmelegebb tájakon 20-22 fokig is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés