illusztráció illusztráció

Jövő héten berobban a nyár, elérhetjük a 30 fokot

Az eddigieknél tartósabb meleg periódus várható jövő héten.

Nyárias meleggel indult a május, de a vasárnap érkezett újabb hidegfront ismét hűvös, szeles időt hozott. A tartósan meleg időjárás ezen a héten még várat magára, hisz szerdán és pénteken is hidegfront ér el bennünket, de hétvégétől már változni látszik a helyzet. 

Vasárnaptól határozott délies áramlás váltja fel a hűvös északnyugati szeleket, ami 5-8 fokkal melegebb, szubtrópusi eredetű levegőt szállít térségünkbe a jövő hét folyamán. A legfrissebb előrejelzések szerint a nappali hőmérsékletek többfelé meghaladhatják a 25 fokot, sőt szerdán

akár a 30 fokot is elérhetjük.

A meleg idő mellé pedig sok napsütés társulhat, záporosabb idő egyelőre a jövő hét második felében körvonalazódik, de itt még nagy a bizonytalanság.

illusztráció

Az ECMWF kb. 1500 méteres szintre vonatkozó anomália előrejelzésén szépen látszik a jövő heti melegedés, a szubtrópusi eredetű légtömeg észak felé nyomulása. Forrás: WXCharts.com


A nyári melegre vágyóknak jó hír, hogy egyelőre úgy tűnik ez a meleg periódus nem csak egy-két napra, hanem akár az egész hétre is jellemző lehet.


Borítókép: Klamarik Brigitta

 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés