illusztráció illusztráció

Jövő héten visszaköszön a meleg

Akár a 20 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet a délutáni órákban.

Hétvégétől fordul a kocka, az eddigi északias irányítást nyugati, délnyugati áramlás váltja fel, az Atlanti-óceán fölött ugyanis megerősödik a ciklontevékenység. A ciklonok előoldalán egyre melegebb légtömegek érkeznek kontinensük fölé.

Az ECMWF modell 850 hPa-os nyomási szintre (kb. 1500 méteres magasságra) vonatkozó hőmérsékleti előrejelzéséből készült animáció /forrás: WXCharts.com/

Hétvégén a hideg, többfelé párás, ködös, helyenként gyengén fagyos hajnalokat követően napközben sok lesz a napsütés, a maximumok pedig 15 fok körül, vasárnap inkább már kevéssel 15 fok fölött alakulnak.

A jövő héten aztán térségünk fölött is megerősödik a délnyugati áramlás, száraz, egyre melegebb levegő éri el hazánkat. Így leginkább csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, a szélcsendesebb tájakon viszont tartósan megmaradhatnak a hajnalra képződő pára- és ködfoltok. 

A hét közepére egyre többfelé elérjük a 20 fokot

A hajnalok kissé enyhülnek, de továbbra is csípősek lesznek, délutánonként pedig egyre nagyobb területen eléri, helyenként meg is haladja a csúcshőmérséklet a 20 fokot.

Borítókép: Kövesi Péter /Püspökladány/

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés