Július legszebb képei

| 2011. augusztus 15. 13:44 | Frissítve:
Képtári versenyünk utolsó fordulójának eredményhirdetése.

A hónap fotósa - első helyezett: Molnár Renátó (mrenato)

A képen egy Pápára épp lesújtó villám látható, mely az idei zivatarszezonban, július 14-én csapott le a Veszprém megyei városra. Az ilyen fajta légköri kisülések a föld és a felhő között jönnek létre, áramerősségük a 20-30 000 ampert is elérheti.

A jól elkapott pillanat mind észlelőink, mind szerkesztőink tetszését elnyerte, így e hónapban Renátó jutalma egy WS 9624-es meteorológiai állomás. Gratulálunk!

 

Második helyezett: Kovács Sándor (expo)

A júniusi versenyhez hasonlóan a júliusi ezüstérmes hely ismét Sándoré lett, felvételén feltehetőleg éppen a lemenő Nap fényében tündöklő, már feloszlóban lévő Kelvin-Helmholtz hullámok láthatóak, miközben a Duna feletti ködfoltok még misztikusabbá varázsolják az összképet. Gratulálunk a csodás fényképhez!

 

Harmadik helyezett: Barnalaczy

Bronzérmet szerzett júliusi fényképünk a Hámori-tónál készült csendélet, melyet egy őszi reggelen sikerült megörökítenie Barnalaczynak. Az ősz színeiben tündöklő falevelelek, a háttérben lévő párafoltoknak köszönhetően egyedi hangulata lett a képnek, gratulálunk!

A képekre kattintva azok teljes méretben is megtekinthetőek!

Az első helyezett fődíja egy egy WS 9624-es meteorológiai állomás, melyet hamarosan postázni fogunk!

A 2011 nyarára meghirdetett képtári versenyünk ezzel véget ért, hamarosan azonban újabb megmérettetésben vehetnek majd részt az eget aktívan leső észlelőink és fotósaink!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Mutasd meg tudásod a C3 Szabadfogású Számítógép Versenyén 19 év alatti fiatalok mérhetik össze digitális tudásukat a C3 Alapítvány immár 17. alkalommal megrendezésre kerülő Szabadfogású Számítógép Versenyén.
  • Kánikula képekben Észlelőink a hőség napjain is csodás képekkel gazdagítják képtárunkat, az ő kameráik lencséin keresztül mutatjuk most be az elmúlt napok legszebb felvételeit.
  • Drámai jégolvadás a sarkvidéken a rekordmeleg július után A mérések kezdete óta az ide július volt a legmelegebb hónap. Az átlag feletti hőmérsékletek rekord kicsire zsugorították az északi sarkvidék jégsapkáit, de Grönlandon is hatalmas jégtömeg olvadt el.
  • Ez történt júliusban Hamar hidegfront vetett véget a hónap eleji kánikulának, mely csak július utolsó harmadában tért vissza. Néhány akalommal heves viharok is előfordultak.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |