25 fokos a Balaton

| 2015. augusztus 25. 15:27 | Frissítve:
A hét első napjaiban még marad a napos, igazi strandidő, 36-38 fok is lehet. Kedd éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Másodfokú hőségriasztás van érvényben kedd éjfélig.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság a várható 35 fok körüli maximumokra és a 25 fok feletti középhőmérsékletre való tekintettel rendelte el a riadót.

25 fokos a Balaton

Érdemes kihasználni az utolsó kánikulai hétvégét, szerencsére tavaink vizei sem hűltek még le: a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó is 25, a Fertő-tó 24 fokos.

Előzmények

A keddi hidegfront mögött anticiklon épült ki térségünk fölött, dél-délnyugat felől száraz, egyre melegebb légtömegek áramlik fölénk, így a meteorológiai nyár utolsó napjaiban napos, igazi strandidőre készülhetünk, erős UV-sugárzással.

36-38 fok is lehet vasárnaptól

A fölénk áramló egyre melegebb levegőnek köszönhetően fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén és a hét elején országszerte 30 fok fölé emelkedik napközben a hőmérséklet, sőt a legmelegebb tájakon 36-37 fok is lehet. Az egyre hosszabbá váló éjszakák ugyanakkor felfrissülést hoznak, hajnalra a legtöbb helyen 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Erős lesz az UV-sugárzás

A viszonylag még magas napállásnak, illetve a túlnyomóan derült időnek köszönhetően a déli, kora délutáni órákban az UV-sugárzás szintje szerte az országban erős fokozatot érhet el, ajánlott lesz gondoskodni bőrünk védelméről, a napszemüvegeket, szalmakalapokat se hagyjuk otthon!

Lehűlést hozó hidegfront szeptember első napjaiban érkezhet.

A cikkben szereplő képeket köszönjük Bártfai Renátának és Szeva62 nevű felhasználónknak!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |