illusztráció illusztráció

Kedd este jön az ónos eső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére.

A hétfői havazást követően keddre virradóra nyugat felől átmenetileg szárazabb, majd délutántól délnyugat felől ismét nedvesebb levegő érkezik térségünkbe, így késő délutántól a Dunántúl déli, délnyugati tájain újabb csapadékhullás kezdődik.

A magasban jóval enyhébb levegő áramlik fölénk, talaj közelében azonban többfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, így

jelentősen megnő az ónos eső veszélye!

illusztráció

Erre elsősorban a Dunántúl déli, délnyugati felén, valaint az Alföld délnyugati részén kell számítani, emellett fagyott eső is kialakulhat. A Dunántúl északabbi tájain, a főváros környékén, a Duna-Tisza köze északi tájain és az Északi-középhegység térségében inkább hószállingózás, kisebb havazás lesz jellemző, újra eshet lepel - pár centiméter friss hó.

Szerdára virradóra az ország középső és északi, északkeleti tájain is számíthatunk csapadékra, északon jellemzően hó, délebbre havas eső, ónos eső is eshet, majd estétől a déli, délkeleti országrészt érintheti újabb csapadékmező, vegyesen fordulhat elő újabb ónos eső, havas eső, havazás. A legtöbb csapadék az ország déli, délkeleti megyéiben eshet. Hajnalban még országszerte fagyos időre van kilátás, napközben azonban már többfelé 0 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés