illusztráció illusztráció

Kedden ismét havazhat

Január utolsó napjai téliesebb időjárást tartogatnak, hajnalonként a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet.

A hétvégi kiadós csapadékot, főként a Bakonyban és Kisalföldön jelentős havazást okozó mediterrán ciklon hétfőre elhagyja térségünket, kedden azonban északnyugat felől ismét több helyen kialakulhat kisebb havazás. Hidegebbre fordul az idő, hajnalonként a vastag hóval borított, szélcsendes észak-dunántúli tájakon akár -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Keddre virradóra országszerte fagyott, a vastag hóval borított, átmenetileg kevésbé felhős észak-dunántúli tájakon több helyen is

-10 fok alá csökkent a hőmérséklet

Napközben északnyugat felől egy gyengülőben lévő frontrendszer felhőzete borítja be hazánkat, melyből főként a Dunántúlon és a középső tájakon fordulhat elő több helyen kisebb havazás. Délutántól a Dunántúlon újra feltámad az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet pedig a hétfőihez hasonlóan alakul majd.

illusztráció

Csütörtökön markáns ciklon érkezik

Szerdán átmenetileg nyugodtabb, mérsékelten hideg téli időben lesz részünk, többfelé a felhőzet is felszakadozhat, majd csütörtöktől előreláthatólag egy igen markáns ciklon hozhat rendkívül változékony, szeles, gyakran csapadékos időjárást, a várható csapadék halmazállapota azonban most még meglehetősen bizonytalan.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés