illusztráció illusztráció

Kellemes hétutó

A drasztikus lehűlést hozó hidegfrontot követően péntektől kellemes hőmérsékletű nyári idő köszönt be.

Miközben a múlt hét közepén még melegrekordokról szóltak a hírek, addig a hétvégén  és hétfőn jelentős viharkárokat okozó hidegfront mögött tegnapra országszerte drasztikusan visszaesett a hőmérséklet, voltak olyan helyek hazánkban, ahol a csúcsérték több mint 20 fokkal alacsonyabban alakult, mint például csütörtökön vagy pénteken.

illusztrációA kellemetlen, átlagosnál lényegesen hűvösebb idő azonban nem tart sokáig, fokozatos javulás kezdődik időjárásunkban, péntekre már kellemesen meleg nyári idő köszönt be, a hőség azonban egyelőre nem tér vissza, a hét végén és a jövő hét elején a friss hajnalokat követően állandósulni látszanak a 25 fok körüli vagy kevéssel afölötti maximum-hőmérsékletek.

A szerdai napon még többfelé erős északnyugati szél is fokozatosan mérséklődik, a hét hátralévő részében ugyan még gyakran megélénkül a légmozgás, viharos széltől azonban már nem kell tartanunk. 

illusztrációEgyre több lesz a napsütés is, bár csütörtökön még keleten, északkeleten lehet több a felhő és arrafelé néhol zápor is kialakulhat, illetve a hét végén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk és akkor elszórtan záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak, de tartós, nagy csapadék nem valószínű.

A jövő hét közepére tovább melegedhet az idő, ismét beköszönthet a 30 fok körüli kánikula. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent fotókat köszönjük Pócsai Sándornak és Fülöp Lászlónak!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés