illusztráció illusztráció

Késő nyári idő keleten zivatarokkal

Szombaton és vasárnap 26-27 fokot is mérhetünk, főként keleten, északkeleten azonban újra lehetnek záporok, zivatarok.

illusztráció

Közeledik az őszi napéjegyenlőség időpontja, a csillagászati nyárból már csak néhány nap van hátra. Időjárásunk azonban erre a pár napra hazánk legnagyobb részén késő nyárias jelleget ölt majd. Nem lesz azonban zavartalan a napsütés, hétvégén főként keleten, északkeleten ismét megjelenhetnek a záporok, zivatarok.

A hét utolsó munkanapján nyugat, délnyugat felől már felhők érkeznek fölénk, de emellett hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a Nap. Csapadékra még nem kell számítani, a déli, délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A leginkább felhős főváros és Északi-középhegység térségében 21-23, máshol 24-26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Hétvégén 26-27 fokot is mérhetünk

Szombaton és vasárnap melegszik a levegő, a tartósabban napos tájakon akár 26-27 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, és az éjszakák sem lesz már olyan hűvösek, mint például csütörtökre virradóra. A napsütést azonban időnként, főként az ország keleti, északkeleti vidékein azonban gyakrabban is felhők zavarhatják, és főként errefelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. A hevesebb gócokat akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. 

illusztráció

Vasárnap késő délutántól aztán egy hidegfront előterében már máshol is megjelenhetnek a záporok, zivatarok, ezzel együtt egyre több helyen északnyugatira fordul a légmozgás.

Hétfőre itt az újabb hidegfront

Ez a hidegfront erős, viharos széllökések, további záporok, zivatarok és jó néhány fokos lehűlés kíséretében hétfőn át is vonul majd fölöttünk. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés