Késő nyári idő keleten zivatarokkal

| 2014. szeptember 18. 9:39 | Frissítve:
Szombaton és vasárnap 26-27 fokot is mérhetünk, főként keleten, északkeleten azonban újra lehetnek záporok, zivatarok.

Közeledik az őszi napéjegyenlőség időpontja, a csillagászati nyárból már csak néhány nap van hátra. Időjárásunk azonban erre a pár napra hazánk legnagyobb részén késő nyárias jelleget ölt majd. Nem lesz azonban zavartalan a napsütés, hétvégén főként keleten, északkeleten ismét megjelenhetnek a záporok, zivatarok.

A hét utolsó munkanapján nyugat, délnyugat felől már felhők érkeznek fölénk, de emellett hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a Nap. Csapadékra még nem kell számítani, a déli, délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A leginkább felhős főváros és Északi-középhegység térségében 21-23, máshol 24-26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Hétvégén 26-27 fokot is mérhetünk

Szombaton és vasárnap melegszik a levegő, a tartósabban napos tájakon akár 26-27 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, és az éjszakák sem lesz már olyan hűvösek, mint például csütörtökre virradóra. A napsütést azonban időnként, főként az ország keleti, északkeleti vidékein azonban gyakrabban is felhők zavarhatják, és főként errefelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. A hevesebb gócokat akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. 

Vasárnap késő délutántól aztán egy hidegfront előterében már máshol is megjelenhetnek a záporok, zivatarok, ezzel együtt egyre több helyen északnyugatira fordul a légmozgás.

Hétfőre itt az újabb hidegfront

Ez a hidegfront erős, viharos széllökések, további záporok, zivatarok és jó néhány fokos lehűlés kíséretében hétfőn át is vonul majd fölöttünk. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |