illusztráció illusztráció

Kigyulladt egy hulladéklerakó Ceglédnél

1500-2000 négyzetméteren kapott lángra a Cegléd közeli hulladéklerakó, még mindig tart az oltás.

Friss: A Katasztrófavédelem friss információi szerint még tartanak a munkálatok a Cegléd külterületén található hulladéklerakóban, ahol ezerötszáz-kétezer négyzetméternyi területen kapott lángra a szemét tegnap késő délután. Az egységek a késő esti órákban körülhatárolták a tüzet, amely nagyon mélyről és nagy lángokkal égett. A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, valamint a bicskei önkormányzati, illetve a délegyházi, a farmosi, a fóti és a XVIII. kerületi Lőrinc-Kertváros önkéntes tűzoltói oltották a lángokat. Jelenleg a ceglédi, a nagykátai és a dabasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és egy vízágyúval dolgoznak a helyszínen, illetve több munkagép földdel takarja be az érintett területet.

Előzmények: Tűz keletkezett egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi dűlőben. Mintegy nyolcszáz négyzetméter területen ég a szemét az M4-es autóút közelében fekvő telepen, de a tűz átterjedt az oldalfalra is - számol be a Katasztrófavédelem weboldalán.

illusztráció
Az égő hulladéklerakó füstje | Fotó: Szerkesztőségünk
illusztráció
Az égő hulladéklerakó füstje | Fotó: Szerkesztőségünk

A ceglédi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltják a tüzet, még egy sugár szerelése folyamatban van, emellett pedig két munkagép segítségével próbálják homokkal letakarni a szemetet. A munkát nehezíti, hogy erős a szél, kevés a homok és nagy kiterjedésű, intenzív füst gomolyog a helyszínen. Erősítésként már úton vannak a szolnoki és a nagykátai hivatásos tűzoltók, valamint a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés