Kissé hűvösen indul

| 2014. május 29. 15:17 | Frissítve:
Egyelőre várnunk kell a nyárias hőmérsékletre, gyakran szeles, kissé hűvös időt tartogat a hétvége.

Az elmúlt napokban szinte menetrendszerűvé vált zivatarok - melyeket nem egy helyen jégeső, felhőszakadás kísért - a fölénk áramló hűvösebb, stabilabb légtömegeknek köszönhetően a következő néhány napra visszavonulót fújnak, időnként szeles, az átlagosnál pár fokkal hűvösebb időjárással búcsúzik a meteorológiai tavasz.

Zavartalan napsütésben továbbra sem lesz részünk, összességében többször lesz erősen felhős az ég fölöttünk, bár pénteken nyugaton és keleten, északkeleten, szombaton pedig a Dunántúlon hosszabb napos időszakokban is bízhatunk. Jelentősebb csapadékra ugyan nem kell számítani, kisebb eső, zápor azonban előfordulhat - a hét utolsó munkanapján főként a középső tájakon, szombaton pedig a Dunától keletre. Az élénk, a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős északi, északnyugati szélben délutánonként mindössze 16 és 22 fok közé melegedhet a levegő, elkélhet majd egy vékonyabb felső.

Vasárnap, a meteorológiai nyár első napján valamelyest mérséklődik a légmozgás, viszont a többször megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, sőt újra megjelenhetnek a zivatarok is. A hűvös hajnalt követően délutánra az ország nagy részén kevéssel 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

A jövő hét elejétől aztán fokozatos melegedésben bízhatunk, így kedd-szerda környékére visszatérhet az igazi meleg, nyári idő. A napsütést azonban továbbra is gomolyfelhők zavarhatják, melyekből főként a délutáni órákban elszórt jelleggel továbbra is kialakulhat egy-egy nyárias zápor vagy zivatar.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |