Kissé hűvösen indul

| 2014. május 29. 15:17 | Frissítve:
Egyelőre várnunk kell a nyárias hőmérsékletre, gyakran szeles, kissé hűvös időt tartogat a hétvége.

Az elmúlt napokban szinte menetrendszerűvé vált zivatarok - melyeket nem egy helyen jégeső, felhőszakadás kísért - a fölénk áramló hűvösebb, stabilabb légtömegeknek köszönhetően a következő néhány napra visszavonulót fújnak, időnként szeles, az átlagosnál pár fokkal hűvösebb időjárással búcsúzik a meteorológiai tavasz.

Zavartalan napsütésben továbbra sem lesz részünk, összességében többször lesz erősen felhős az ég fölöttünk, bár pénteken nyugaton és keleten, északkeleten, szombaton pedig a Dunántúlon hosszabb napos időszakokban is bízhatunk. Jelentősebb csapadékra ugyan nem kell számítani, kisebb eső, zápor azonban előfordulhat - a hét utolsó munkanapján főként a középső tájakon, szombaton pedig a Dunától keletre. Az élénk, a Dunántúlon és északkeleten többfelé erős északi, északnyugati szélben délutánonként mindössze 16 és 22 fok közé melegedhet a levegő, elkélhet majd egy vékonyabb felső.

Vasárnap, a meteorológiai nyár első napján valamelyest mérséklődik a légmozgás, viszont a többször megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, sőt újra megjelenhetnek a zivatarok is. A hűvös hajnalt követően délutánra az ország nagy részén kevéssel 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

A jövő hét elejétől aztán fokozatos melegedésben bízhatunk, így kedd-szerda környékére visszatérhet az igazi meleg, nyári idő. A napsütést azonban továbbra is gomolyfelhők zavarhatják, melyekből főként a délutáni órákban elszórt jelleggel továbbra is kialakulhat egy-egy nyárias zápor vagy zivatar.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |