Köd, ónos eső, havas eső is lehet

| 2014. november 27. 11:25 | Frissítve:
A hét hátralévő részében is marad a többnyire borús, szürke késő őszi idő, péntek hajnaltól ónos eső is eshet.

A meteorológiai ősz utolsó napjai továbbra sem hoznak érdemi változást, mindössze annyit, hogy a magasabb légrétegekben is nedvesebb, egyúttal enyhébb levegő áramlik fölénk, így továbbra is a szürkeség lesz meghatározó, inkább csak vasárnap északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a Nap.

Ónos eső, gyenge havazás okozhat síkos utakat

Péntek hajnaltól egészen szombat estig több helyen, több alkalommal is kialakulhat kisebb csapadék, mely nagyrészt eső lesz, de főként az északi, északkeleti tájakon kezdetben ónos eső, havas eső, gyenge havazás is előfordulhat, így ezeken a tájakon síkos, jeges útfelületek is előfordulhatnak, közlekedjünk rendkívül óvatosan! Vasárnap aztán északkelet felől felszakadozik a felhőzet, így az északi és keleti tájakon akár hosszabb időszakokra is kisüthet a Nap, miközben délen és nyugaton időnként továbbra is csepereghet az eső. Párás, foltokban ködös lesz a levegő, és az ország nagy részén továbbra is 5 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, hajnalonként pedig fagypont körüli értékekre van kilátás.

Szelesebb idő jön hétvégétől

Szombattól egyre többfelé megélénkül a keletire, északkeletire forduló szél, mely a jövő hét elejéig fő meghatározója is marad időjárásunknak. 

A meteorológiai tél első napjainak időjárását egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon határozhatja meg, ám a várható csapadék mennyisége és halmazállapota most még meglehetősen bizonytalan.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |