Ködfelhőzet a Dunántúl fölött

Cséki Gergő | 2015. augusztus 27. 10:09 | Frissítve:

Köd és alacsony szintű rétegfelhőzet úszott be a Dunántúl fölé csütörtök reggelre.

Augusztus végén, közeledve az őszhöz a megfelelő meteorológiai feltételek mellett éjszakánként bizony már gyakori vendégünk lehet a pára, illetve köd.

Nem történt ez máshogy csütörtök hajnalban sem, Horvátország felől elsősorban a Dunántúl délnyugati tájai, valamint a Balaton térsége fölé úszott be alacsony szintű rétegfelhőzet, valamint az említett térségben többfelé sekély köd is kialakult, mely a műholdképen is szépen kirajzolódott.

Alacsony szintű rétegfelhőzet a Sat24 műholdfelvételén reggel 8 óra 50 perckor

Sümegen működő webkameránk gyorsított felvételén is nagyon jól szemügyre vehetjük a térségben kialakult sekély köd hullámzását.

Az erős napsütésnek köszönhetően a köd és alacsony szintű réteges felhőzet néhány órán belül mindenhol feloszlott, délutánra országszerte a napsütés került túlsúlyba.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • @mm5640: ez tény!Meg is lepődtem mikor ránéztem a műholdra és a fél dunántúl alacsony szintű rétegfelhőbe ill. ködbe burkolózott.Itt sütött egész nap és rohadt meleg volt.

 • Tapolca-Diszelen az ablakunkból a Csobánc hegy látszik a házunktól balra pedig a Halyagos hegy.
  Elmentem vásárolni friss pékárút 6 órakor és gyönyörűen sütött a nap, tiszta volt az égbolt. Térültem , fordultam s mire visszafele jöttem 20 perc múlva eltűntek a hegyeink.....Csodálatos volt a mai reggel, csodálatos a természet!

 • Csatlakozom Vini64 hozzászólásához. Nagyon klassz így látni a ködöt az alacsony szintű rétegfelhőkkel. A sümegi vár is egy időre ködbe burkolózott. :)

 • Ez a sümegi kamera aranyat ér! Oktató képanyagot lehet készíteni a meteorológiát kedvelők számára, de véleményem szerint aki megnézi véletlen még az is kedvet kap a természetben történő események későbbi fürkészésére!

 • Ezt írták az előrejelzésben: "Csütörtökön túlnyomóan derült, napos időre van kilátás, csak helyenként jelenhetnek meg felhők időnként az égen"
  Akkor miért van az, hogy a Velencei-tó felett borult idő van, és hűvösebb a levegő mint máshol? Erről nem volt szó!!! :(
  Ezen kívül a "város választó panelen" beállítottam, ahol tartózkodom és reggel 9 órára írták, hogy DERÜLT. De ez nem igaz, mert teljesen borult volt az ég!

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak