illusztráció illusztráció

Ködös volt a szilveszter

Hűvös, párás, helyenként ködös idővel fejeződött be az év. Helyenként az alig 100-150 méterről fellőtt rakéták fényét sem lehetett látni.

Ködös éjszaka (21:27) Ilyen látkép fogad minket szinte az egész országban - a látótávolság helyenként még tovább csökkent. Vikisz fotója Miskolc térségéből, köszönjük!

(Ha nézőinknek a hatalmas köd ellenére sikerül szép felvételeket készítenie a tüzijátékról, természetesen beszerkesztjük cikkünkbe. Köszönjük, és boldog új évet kívánunk!

Javultak a kilátások (20:00) Valamennyi várakozó járat épségben földet ért, egy kicsit javultak a látási viszonyok Ferihegyen.

Fent köröznek (19:21) Egyre több gép köröz az időjárási körülmények javulására várva Budapest TMA-ban, néhányuknak kifogyóban van az üzemanyaga. A TRA6771-es Amszterdami járatának muszáj volt megszakítania a várakozást emiatt.

Teljes a homály (19:00) A függőleges látótávolság 60 méterre csökkent! Ez azt jelenti, hogy a pilóták csupán néhány másodperccel a földet érés előtt láthatják meg a kifutópályát.

Előzmények (17:00)

Csendes, hideg, párás idővel fejeződik be az óév, az éjjeli tűzijátékozást a főként a középső és keleti országrészben kialakult köd akadályozhatja. Éjfél környékén országos átlagban -3 fok körül alakul majd a hőmérséklet. Csapadékra nem kell számítanunk.

A sűrű köd fennakadásokat okoz Ferihegyen is, a 17 órás reptéri időjárás-jelentés szerint a látótávolság mindössze 100 méter. Az időjárási helyzet több járat érkezését is akadályozza, az Aeroflot moszkvai és az easyJet párizsi gépei Bécsben landoltak - írja az airPortal. Késik a Quatar Airways zágrábi, a Ryanair stockholmi és madridi, valamint a WizzAir londoni járata is. A felszálló gépek késés nélkül közlekednek.

Minden kedves észlelőnknek és olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés